Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας, καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ οι δασεργάτες - ρετσινάδες που δουλεύουν στα αντιδιαβρωτικά έργα

Ο Γ. Μαρίνος με τους δασεργάτες στα καμένα της Βόρειας Εύβοιας
Ο Γ. Μαρίνος με τους δασεργάτες στα καμένα της Βόρειας Εύβοιας
Με συνεργεία ρητινοκαλλιεργητών και δασεργατών που εργάζονται στην κατασκευή αντιδιαβρωτικών έργων στα καμένα βουνά της Βόρειας Εύβοιας συναντήθηκε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας του Κόμματος. Συμμετείχαν επίσης ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Στάθης Λιαγκάκης, μέλος της ΤΕ Εύβοιας και δημοτικός σύμβουλος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε τον ορεινό όγκο πάνω από τη Λίμνη, όπου μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου και την καθυστέρηση στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για πλημμύρες, όπως συνέβη στην προηγούμενη βροχόπτωση σε Αγία Αννα, Αχλάδι και Βασιλικά.

Με το που αντιλήφθηκαν την παρουσία των κομμουνιστών, οι ρετσινάδες και δασεργάτες άφησαν τη δουλειά τους και υποδέχτηκαν με θέρμη τον Γ. Μαρίνο και την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας τους ακατάλυτους δεσμούς του Κόμματος με τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής. Δεσμοί που σφυρηλατήθηκαν με τα χρόνια και δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο μέσα στην «φωτιά της μάχης» ενάντια στις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και στη συνέχεια, με την πρωτοπόρα δράση του κόμματος για την οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης των πυρόπληκτων.

Ρετσινάδες και δασεργάτες μετέφεραν για μια ακόμη φορά τα αιτήματα και τις αγωνίες τους, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ στην ανάδειξη των προβλημάτων τους και στη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων της περιοχής, στον αγώνα που δίνουν για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν μετά την καταστροφική πυρκαγιά, έχοντας να αντιμετωπίσουν και την κοροϊδία της κυβέρνησης, με τα μέτρα που ανακοινώνει.

Η ίδια η συζήτηση επιβεβαίωσε την ανάγκη να δυναμώσει το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών, μέσα από τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί αποκούμπι για τους ρετσινάδες και δασεργάτες και μπροστάρης στον αγώνα που δίνει ο πυρόπληκτος λαός της περιοχής.

Οργή και αγανάκτηση

«Μας άφησαν να καούμε, να καταστραφεί το δάσος που μας έδινε ζωή και δουλειά, και τώρα μας έχουν φλομώσει στις υποσχέσεις και την κοροϊδία. Εφτασε Νοέμβρης του 2021 για να μας βάλουν τα χρήματα της ενίσχυσης για το 2020 και έρχονται από πάνω και μας λένε ότι αυτά είναι δήθεν στήριξη για την καταστροφή που πάθαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ρητινοκαλλιεργητής, ενώ συνάδελφός του, που έχασε τον στάβλο και τα λίγα ζώα που διατηρούσε, επεσήμανε ότι οι υπουργοί έλεγαν πως οι αποζημιώσεις θα δοθούν τον Οκτώβρη και ακόμη τίποτα.

Σημείωσαν επίσης ότι ακόμα περιμένουν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και την εργασία στην αποκατάσταση και αναγέννηση του δάσους. «Μπήκαμε να δουλέψουμε στα αντιδιαβρωτικά και αντί για 6 ευρώ το μέτρο, που μας έλεγαν στην αρχή για τα κορμοδέματα, μας δίνουν 4 ευρώ. Γυρνάμε στο σπίτι "σκοτωμένοι" από τη δουλειά και ίσα - ίσα που βγάζουμε τα έξοδά μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά, τονίζοντας μάλιστα ότι για τα μεροκάματα που κάνουν στα αντιδιαβρωτικά θα χάσουν τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας, που έπαιρναν για τέσσερις μήνες κάθε χρόνο.

Η οργάνωση του λαού είναι η δύναμή του

Από την πλευρά του ο Γ. Μαρίνος κάλεσε τους ρετσινάδες και τους δασεργάτες να παραμείνουν συσπειρωμένοι και να δυναμώσουν το Σωματείο τους, να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στην επιτροπή «ανασυγκρότησης», να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

«Φοβούνται τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του λαού, αυτή είναι η δύναμή του. Γι' αυτό αποσιωπούν τους αγώνες, τόσο του λαού της Βόρειας Εύβοιας όσο και των εργαζομένων στο λιμάνι της COSCO στον Πειραιά. Η μεγάλη συγκέντρωση στη Στροφυλιά στις 21 Αυγούστου, το συλλαλητήριο στην Αθήνα και η οργάνωση του λαού της περιοχής με Επιτροπές Αγώνα στα χωριά τούς ασκούν μεγάλη πίεση, γι' αυτό υπουργοί και παρατρεχάμενοι περιδιαβαίνουν τη Βόρεια Εύβοια και τάζουν διάφορα», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχουν εγκληματικές ευθύνες για την έλλειψη μέτρων πρόληψης.

«Θεωρούν κόστος τις ανάγκες του λαού. Την προστασία από πυρκαγιές, από πλημμύρες, την Υγεία και Παιδεία. Οφελος για αυτούς είναι η μόνο η στήριξη στους επιχειρηματικούς ομίλους και στα μονοπώλια. Δίνουν δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάπτυξης σε επιχειρηματικούς ομίλους για ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, για την ψηφιακή μετάβαση, και δεν δίνουν τίποτα για τις ανάγκες του λαού. Αφήνουν τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα σε συνθήκες πανδημίας, δεν δίνουν χρήματα για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας», τόνισε.

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του λαού της Βόρειας Εύβοιας και να παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, για πραγματικά μέτρα στήριξης και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των ρετσινάδων και δασεργατών, για συνταξιοδότηση στα 55 έτη και στα 50 για τις γυναίκες, καθώς και για την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ