Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Σούπα αυταπατών για ... λίγο πιο δίκαιη ανάπτυξη

Το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» επιχείρησε να επαναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στα Γιάννενα, σερβίροντας για πολλοστή φορά τις αυταπάτες περί φιλολαϊκής διαχείρισης μέσα από ένα επεκτατικό μείγμα που θα ωφελήσει ταυτόχρονα το κεφάλαιο και τα λαϊκά στρώματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της, αποδίδοντάς τες στην ιδεοληψία της «δεξιάς» και σε αστοχίες, διαπίστωσε τριτοκοσμικές σκηνές στα δημόσια νοσοκομεία, επιχειρώντας να συσκοτίσει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της δικής του, για την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και για την αντιμετώπιση της προστασίας του λαού με όρους κόστους - οφέλους για το κεφάλαιο.

Παράλληλα, μίλησε για την ακρίβεια και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αποκρύβοντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί και υλοποίησε ως κυβέρνηση τη στρατηγική της ΕΕ για την απελευθέρωση της Ενέργειας, βυθίζοντας μεγαλύτερα τμήματα του λαού στην ενεργειακή φτώχεια. Ακόμα περισσότερο που και σήμερα η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει ακριβώς αυτά που καταγγέλλει και διαφωνεί στην ...ταχύτητα υλοποίησης αυτής της πολιτικής.

Επιπλέον, απογείωσε την κοροϊδία για την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα από την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, τάζοντας μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης για όσο διάστημα διαρκεί η ακρίβεια, όταν ως κυβέρνηση κατήργησε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών, ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος παραγωγής, την ώρα που μπούκωνε το κεφάλαιο με απαλλαγές δισεκατομμυρίων. Και όταν πριν από μερικές βδομάδες απέρριψε τροπολογίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση των αγροτικών νοικοκυριών. Ως πικρό ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η πρότασή του για μερική διαγραφή χρεών της περιόδου της πανδημίας και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ώρα μάλιστα που και πάλι έκανε την πάπια στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ για ουσιαστική στήριξη του εισοδήματός τους.

Επανέλαβε τις γνωστές παροχές για αύξηση του κατώτατου μισθού χωρίς να αμφισβητήσει το σύνολο του αντεργατικού οπλοστασίου, ειδικά του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου, που κατοχυρώνει το δικαίωμα του εκάστοτε υπουργού Εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό αλλά και αυτών που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Τέλος, επανέλαβε κάλεσμα συστράτευσης για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας αναπαράγοντας τις γνωστές αυταπάτες για λύσεις στα λαϊκά προβλήματα με μια «προοδευτική διακυβέρνηση» και τον λαό στο περιθώριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ