Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ
Σωρεία διευκολύνσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πιπίλαγε την καραμέλα της προστασίας του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την απολιγνιτοποίηση, κατέθετε τροπολογίες που περιείχαν επιπλέον «εκπτώσεις» στη νομοθεσία προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων και παρείχε νέες διευκολύνσεις στους επιχειρηματίες του χώρου της Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συγκεκριμένη τροπολογία - την οποία καταψήφισε το ΚΚΕ - τροποποιεί το υφιστάμενο καθεστώς προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων για την εγκατάσταση υπόγειων δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, εντός δασών, δασικών εκτάσεων, αναδασωτέων κ.λπ. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά για την εγκατάσταση τέτοιων υπόγειων δικτύων δεν απαιτείται έγκριση από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, παρά μόνο «ενημέρωση της οικείας δασικής αρχής» σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και την ακριβή όδευση του υπόγειου δικτύου. Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών έργων σε εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις που είχαν παραχωρηθεί για αγροτική χρήση, δίνοντας έτσι επιπλέον δυνατότητες για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά σε βάρος της αγροτικής παραγωγής, όπως άλλωστε είχε κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν επιτρέποντας την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών εντός αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας. Στο ίδιο «πακέτο» τροπολογιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, ρυθμίζονται επίσης η αναστολή καταβολής χρεώσεων για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας σε όλους τους καταναλωτές μέσης τάσης (βιομηχανικούς και αγροτικούς), οι συναλλαγές μεταξύ προμηθευτών και διαχειριστών δικτύου φυσικού αερίου, ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση εδαφών σε λιγνιτικές περιοχές κ.ά.

Μία ακόμα τροπολογία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδυτές στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, κατέθεσε η κυβέρνηση. Με αυτήν, εισάγει νέες υπερβάσεις στα ύψη των κτιρίων που θα χτιστούν, πάνω από τα δέκα μέτρα, ενώ επισπεύδει διαδικασίες έκδοσης οικοδομικών αδειών και ρυμοτόμησης. Στην πραγματικότητα, με την τροπολογία, έρχεται να υλοποιηθεί το Master Plan της εταιρείας και οι προβλέψεις του ΠΔ που είχε συνταχθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα αζήτητα(2024-06-29 00:00:00.0)
Επιτρέπονται τα πάντα και τζάμπα(2014-07-27 00:00:00.0)
Καταργεί ό,τι απέμεινε από το καθεστώς προστασίας των δασών(2013-09-28 00:00:00.0)
Καταργεί ό,τι απέμεινε από το καθεστώς προστασίας των δασών(2013-09-28 00:00:00.0)
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ εμπορευματοποίησης του νερού(2013-06-07 00:00:00.0)
Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Αιτωλοακαρνανία(2013-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ