Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Η αγωνία για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα και ο προβληματισμός για το μέλλον επικρατούν και στη Μεσσηνία, για τους εργαζόμενους σε μια σειρά κλάδους δουλειάς αλλά και για τους βιοπαλαιστές αγρότες, για τους μικρούς επαγγελματίες της Καλαμάτας, των κωμοπόλεων και των χωριών.

Εργαζόμενοι σε μεγάλους χώρους με μεροκάματα πείνας και παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας, που βγαίνει με ακόμα λιγότερο προσωπικό σε βασικά πόστα, με απλήρωτες υπερωρίες και πιέσεις για μεγαλύτερες υποχωρήσεις, ενώ δεν μπορούν να λάβουν ούτε τα πενιχρά επιδόματα, λόγω έλλειψης ακόμα και ενός ενσήμου.

Βιοπαλαιστές αγρότες βλέπουν τον ιδρώτα τους να μην αποδίδει, αφού τους τσακίζουν οι μεγαλέμποροι, που πιέζουν τις τιμές προς τα κάτω σε βασικές καλλιέργειες, αλλά και οι συνέπειες και οι ζημιές από τις φυσικές καταστροφές (λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας), πολλές από τις οποίες όχι απλά δεν αποζημιώνονται αλλά ούτε καν καταγράφονται, λόγω και του αναχρονιστικού ΕΛΓΑ.

Στην ίδια όχθη μικροεπαγγελματίες του Εμπορίου και της Εστίασης, που βλέπουν την κίνηση στα καταστήματά τους να μειώνεται συνεχώς και τα μεγαλεπήβολα χρηματοδοτικά «πακέτα στήριξης», που τάζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, να περνούν χωρίς οι ίδιοι να... ακουμπάνε, αφού προορίζονται για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ώρα που και η κατάσταση με την πανδημία έχει επιδεινώσει τη θέση τους.

Κοινό νήμα που τους ενώνει είναι μια σειρά προβλήματα όπως η κατάσταση με την ακρίβεια, που χτυπά αδιακρίτως, αλλά και μια σειρά λαϊκά ζητήματα. Στην Υγεία οι ελλείψεις στις υποδομές, και στον συγκεκριμένο νομό, χτυπούν «κόκκινο». Αντίστοιχα στην Παιδεία, στα 14 τμήματα σχολείων που καταργήθηκαν μόνο στην Καλαμάτα (δηλαδή σαν να έκλεισε ένα μεγάλο σχολείο) και στα κενά που υπάρχουν ακόμα σε εκπαιδευτικούς λίγο πριν το νέο έτος, οι υποδομές επιβαρύνονται επιπλέον. Πρόσφατα, λίγο έλειψε οι σοβάδες να πέσουν στα κεφάλια των μαθητών στο 1ο Λύκειο της πόλης.

Απέναντι σ' αυτή τη σκληρή πραγματικότητα για τα λαϊκά στρώματα, η προσπάθεια της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ και των Οργανώσεων της ΚΝΕ δεν στρέφεται μόνο στην καταγραφή προβλημάτων, αλλά στην αξιοποίηση του προβληματισμού, της αγανάκτησης που υπάρχει, στην κατεύθυνση οργανωμένης λαϊκής απάντησης. Στρέφεται στην ανάγκη για πάλη όχι μόνο για να «φρενάρει» τα χειρότερα, αλλά για να οξύνει τον προβληματισμό, την ενεργή συμμετοχή στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στους συλλόγους των βιοπαλαιστών αγροτών και μικρών επαγγελματιών. Να βαθύνει ταυτόχρονα την αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στον δρόμο της ανατροπής για την κοινωνία που έχουν ανάγκη σήμερα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Σ' αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και επίσκεψη του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κόμματος. Συναντήθηκε με εκπροσώπους συνδικάτων, συλλόγων αγροτών, επαγγελματιών του Εμπορίου και του Επισιτισμού, του Επιμελητηρίου, την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων.

Πραγματοποίησε επίσης περιοδείες στο Κέντρο Υγείας και στον δήμο Καλαμάτας, όπου συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Σε αυτές τις συναντήσεις επισημάνθηκαν βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, συνολικά τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις του Κόμματος εντός και εκτός Βουλής, αλλά και να αναδειχθούν περαιτέρω, να διεκδικηθούν λύσεις με βάση τις σημερινές ανάγκες εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ