Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Την Παρασκευή το πρωί ξεκίνησε η Εκτακτη Τηλεδιάσκεψη της Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, η οποία ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου 11/12 και έχει θέμα: «Οι διεθνείς οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις. Η εμπειρία από την πάλη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και των λαών. Αλληλεγγύη στην Κούβα, στον λαό της Παλαιστίνης, σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στις κυρώσεις, στις μηχανορραφίες και στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα».

Λόγω της πανδημίας η συνάντηση πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, με την αμοιβαία ευθύνη του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας, των δύο κομμάτων που το 2019 είχαν φιλοξενήσει στη Σμύρνη της Τουρκίας την 21η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Στην τηλεδιάσκεψη δήλωσαν συμμετοχή 73 κόμματα από 57 χώρες από όλες τις ηπείρους.

Τις εισαγωγικές ομιλίες πραγματοποίησαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν.

Οι εργασίες της συνάντησης συνεχίστηκαν με παρεμβάσεις των εκπροσώπων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, μεταφέροντας πείρα από την ταξική πάλη στις χώρες τους, από τις επιτυχίες και τις δυσκολίες στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην πάλη για τον σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ