Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αποτέλεσμα της ενωμένης προσπάθειας

«Σκληροτράχηλοι, μαρμιτοκαμένοι, περήφανοι μαστόροι της κουζίνας, του ξενοδοχείου συμπαραταχτείτε, ελάτε όλοι στη δύναμη του συνδικάτου, στη δύναμή σας, στην ψυχή τη δική σας. Ακούραστε και ευγενικέ εργάτη της σάλας, των κέντρων διασκέδασης, των φαστ - φουντ, έλα μαζί μας, ενίσχυσε το αγωνιστικό ταξικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές. Για να αναπτυχθεί ένα μέτωπο διεκδίκησης για καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας». Μ' αυτό το σύνθημα συνδικαλιστές από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας έχουν ξεχυθεί στα μαγαζιά της Αθήνας και όπου υπάρχει εργάτης του κλάδου, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις εκλογές στο συνδικάτο.

Πιο συγκεκριμένα, το συνδικάτο πραγματοποιεί εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, στις 20 Μάρτη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα λογιστών, στην Κάνιγγος. Τα θέματα της συνέλευσης είναι η εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια εκλογών, σύμφωνα με την πρόταση της απερχόμενης διοίκησης, για 31 Μάρτη και 1,2,3 και 4 Απρίλη 2002. Επιλογή δευτεροβάθμιας οργάνωσης για την εκπροσώπησή τους στη ΓΣΕΕ. Απολογισμός διοίκησης, τα προβλήματα κλάδου. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα του συνδικάτου, «η ίδρυσή του είναι αποτέλεσμα αφ' ενός μεν της επίπονης προσπάθειας των διοικητικών συμβούλων και μελών Μαγείρων και Σερβιτόρων αφ' ετέρου δε της ενωμένης προσπάθειας στην άγρια αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση με τους υπαλλήλους της και τα αφεντικά της σε βάρος μας».

Εν τω μεταξύ το περασμένο Σάββατο συνδικαλιστές εκπρόσωποι του συνδικάτου, καθώς και στελέχη του ΠΑΜΕ μαζί με Επιθεωρητή Εργασίας περιόδευσαν σε διάφορα εστιατόρια της Γλυφάδας. Πιο συγκεκριμένα, το κλιμάκιο επισκέφτηκε την καφετερία «Haagen - Dazs» και τα εστιατόρια «La pasteria» και «applebee's». Και στα τρία μαγαζιά, στα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία δουλεύουν νέοι σε ηλικία εργαζόμενοι, διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Μάλιστα στο ένα από τα τρία, στο οποίο δουλεύουν συνολικά 57 εργαζόμενοι, υπάρχουν μέχρι και κάμερες στην κουζίνα. Επίσης, το κλιμάκιο επισκέφτηκε το εστιατόριο «Δελφίνια», στο οποίο να σημειωθεί την προηγούμενη βδομάδα απαγορεύτηκε στους συνδικαλιστές το μοίρασμα της ανακοίνωσης του συνδικάτου. Τέλος, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλα εστιατόρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται η εργατική νομοθεσία και εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ