Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Για σταθερή, μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα δουλιά για όλους

Στάση εργασίας και πορεία σήμερα

Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη εργαζόμενοι στους δήμους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων και Επιτροπών Αγώνα στους ΟΤΑ. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιάς τους. Την κινητοποίηση είχε προκηρύξει από την προηγούμενη βδομάδα η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων και οι Επιτροπές Αγώνα στους ΟΤΑ, αρχικά για την Τετάρτη 20 Φλεβάρη. Στο ενδιάμεσο η διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ κήρυξε επίσης στάση εργασίας για την Τρίτη και η Συντονιστική μετέθεσε την κινητοποίηση για την ίδια μέρα.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Σταθερή μόνιμη δουλιά με πλήρη δικαιώματα και όχι απασχολησιμότητα. Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους, ενάντια στην ανταποδοτικότητα και την πρόσθετη φορολόγηση. Καθολική δημόσια δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία και Πρόνοια. Αυξήσεις στους μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει για τους συμβασιούχους: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν "συζητά" πλέον όχι για τη μονιμοποίηση όσων εκτάκτων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά για πριμοδότηση (δηλαδή για αποκλεισμό) κάποιων με μπόνους στα προσόντα».

Από την πλευρά της η ΠΟΕ ΟΤΑ προβάλλει ένα διεκδικητικό πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κυβέρνησης. Τα αιτήματά της είναι ακριβώς οι ρυθμίσεις που πρόσθεσε το υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία και κάνουν λόγο για: Υποχρεωτική καταβολή από τους δήμους του πριμ παραγωγικότητας. Διπλασιασμό του εφάπαξ από 1 σε 3 εκατομμύρια δραχμές. Τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών σε δήμους με πάνω από 50.000 κατοίκους.

Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 22 και 23 Φλεβάρη, Παρασκευή και Σάββατο, προκήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Εργαζομένων στους ΟΤΑ (η πλειοψηφία των μελών της εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων), διαμαρτυρόμενη για την αθέτηση υποσχέσεων του υπουργείου Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ