Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμμένει στην κατάθεσή του περί σκοπιμοτήτων ο Στ. Κοντονής

Σε συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και χτες βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα που χειρίζεται την έρευνα σχετικά με δηλώσεις του ότι υπήρξαν σκοπιμότητες από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, μια βδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019.

Ο Στ. Κοντονής δήλωσε, μετά την κατάθεσή του: «Εδωσα σήμερα διευκρινίσεις που μου ζητήθηκαν από την εισαγγελική αρχή σχετικά με το ζήτημα της ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα και θέλω να σας αναφέρω ότι όσα είχα πει την προηγούμενη φορά στην κατάθεσή μου ισχύουν απολύτως. Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας και θέλω να επαναλάβω και αυτό: Ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή τη διαδικασία να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται, τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους».

Η δικογραφία υπενθυμίζεται είχε ανασυρθεί από το αρχείο με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών, αφού οι αρχικές καταγγελίες είχαν οδηγηθεί στο αρχείο. Αφορμή για την ανάσυρση αποτέλεσαν νεότερες δηλώσεις του Στ. Κοντονή τον Μάρτη του 2021, που είχε αναφέρει ότι «ψηφίστηκαν 1.000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου ώστε να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα» και ότι γνωρίζει για «συγκεκριμένες υποθέσεις» που αν κληθεί θα καταθέσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ