Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Ξέπλυμα στους κλινικάρχες, με το βλέμμα στο «νέο ΕΣΥ» της επιχειρηματικής λειτουργίας

Δεν φταίει το κράτος αλλά ο λαός που «επιλέγει ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα», λέει το υπουργείο

Eurokinissi

Με δεκάδες διασωληνωμένους να νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους και όχι σε ΜΕΘ, με τα ράντζα να πλημμυρίζουν τους διαδρόμους των νοσοκομείων μετά από κάθε εφημερία και με ασθενείς να νοσηλεύονται σε φορεία των ΤΕΠ, η κυβέρνηση, με το βλέμμα στην «επόμενη μέρα», δεν χάνει στιγμή να ξεπλύνει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, που δύο χρόνια τώρα μένει αμέτοχος της πανδημίας και «συμπράττει» με το αζημίωτο, με τα κέρδη του να χαίρουν «ανοσίας».

Και όσο το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει φρακαρισμένο, με αναστολή χειρουργείων, θεραπειών και εξετάσεων, με το προσωπικό να καταρρέει μέρα με τη μέρα, η κυβέρνηση έσπευσε να προβάλει τους ...«350 ασθενείς COVID που νοσηλεύονται σήμερα στις ιδιωτικές κλινικές», σε σύνολο 5.000 νοσηλευόμενων ασθενών COVID! Από τα 600 κρεβάτια που έχουν μισθώσει οι κλινικάρχες στον ΕΟΠΥΥ είναι καλυμμένα σχεδόν τα μισά, γιατί οι υπόλοιποι ασθενείς δεν πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής σε αυτά, δηλαδή δεν είναι με το εξιτήριο στο χέρι όπως απαιτεί η «κρησάρα» των κλινικαρχών, με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Αυτές τις εικόνες βαρβαρότητας, που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα επιχείρησε να τις δικαιολογήσει λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο ιδιωτικό τομέα στην Ευρώπη, 40%», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο λαός απευθύνεται στην ΠΦΥ σε ιδιώτες, ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα γιατί «το προτιμάμε, το διαλέγουμε»! Και όχι επειδή η δημόσια ΠΦΥ είναι σχεδόν ανύπαρκτη και οι αναμονές στα νοσοκομεία πολύωρες ακόμα και για μια εξέταση. Οπως ισχυρίστηκε, «δημόσιο σύστημα είναι αυτό που φροντίζει υπό την επίβλεψη του κράτους να έχει καλές υπηρεσίες Υγείας», σηματοδοτώντας έτσι την πλήρη εμπορευματοποίηση και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και των ασθενών σε πελάτες.

Η κυβέρνηση απογείωσε την πρόκληση και την υποκρισία για τους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος Υγείας, με την αναπληρώτρια υπουργό να υποστηρίζει πως «κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μην πιέζονται», εννοώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ έφτασε να υποστηρίζει ότι το υπουργείο δεν βρίσκει προσωπικό για να κάνει προσλήψεις.

Σχετικά με την άρση της υποχρεωτικότητας για εμβολιασμό στους υγειονομικούς, η αναπληρώτρια υπουργός απέφυγε να επαναλάβει την κυβερνητική θέση για την απόλυση των ανεμβολίαστων, λέγοντας ότι «δεν είναι κάτι που έχει συζητηθεί παραπάνω».

«Θα δούμε μείωση των σκληρών δεικτών τις επόμενες εβδομάδες, οι δείκτες θνητότητας όμως θα αργήσουν να πέσουν» και «έχουμε καιρό μέχρι να φτάσουμε στα 2.000 και 3.000 κρούσματα ημερησίως», παραδέχτηκαν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά τη διάρκεια της χτεσινής επίσημης ενημέρωσης, κάνοντας λόγο περί προτεραιότητας στη χαλάρωση των μέτρων και σε μετακινήσεις χωρίς τεστ για τους εμβολιασμένους.

Τα εμβόλια σώζουν ζωές, αλλά δεκάδες χιλιάδες κατάκοιτοι περιμένουν την πρώτη δόση

Και ενώ το 30% του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο ακόμη και σήμερα, και πάνω από 35.000 άνθρωποι περιμένουν εδώ και 9 μήνες να εμβολιαστούν κατ' οίκον, ως αποτέλεσμα της «στρατηγικής» εμβολιασμού με το «μικρότερο κόστος», η νέα μελέτη των καθηγητών Σ. Τσιόδρα και Θ. Λύτρα επιβεβαιώνει την ανάγκη ενός καθολικού προγράμματος δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων, δωρεάν και πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό, εφαρμογή της φαρμακοεπαγρύπνησης, σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες, και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Η μελέτη αφορά την περίοδο 11/1/2020 - 8/12/2021 (ως εκ τούτου, δεν αφορά την περίοδο κυκλοφορίας της μετάλλαξης «Ομικρον») και επιβεβαιώνει την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι βαριάς νόσου και θανάτου σε όλες τις ηλικίες, με ελάχιστα χαμηλότερη στα άτομα άνω των 80 ετών, ενώ φθίνει με το πέρασμα του χρόνου.

«Ο εμβολιασμός μειώνει τόσο "θεαματικά" τον κίνδυνο θανάτου από COVID-19, ώστε μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου εκτιμούμε πως έχει προλάβει 19.691 θανάτους!», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του Θ. Λύτρα. Απαντήσεις εκκρεμούν για την παραλλαγή «Ομικρον», αν και πόσο επηρεάζει την αποτελεσματικότητα έναντι βαριάς νόσου και θανάτου, καθώς και πόσο διαρκεί η προστασία της 3ης δόσης έναντι βαριάς νόσου και θανάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ