Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Χ.. ΧΑΛΒΑΤΖΟΓΛΟΥ
Θα γίνει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση

Με δήλωσή του στην εφημερίδα μας ο Χ. Χαλβατζόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, σημειώνει:

«Με οργή και αγανάκτηση, αλλά θα έλεγα χωρίς έκπληξη, γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει ότι είναι ικανή για όλα, πληροφορήθηκαν τη δίωξη ενάντια στο "Ριζοσπάστη", την εφημερίδα που δεκαετίες ολόκληρες βρίσκεται στο πλευρό του εργαζόμενου λαού. Την εφημερίδα που αγωνίζεται αταλάντευτα και ασυμβίβαστα χωρίς εκπτώσεις για κοινωνική δικαιοσύνη και για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι απαράδεκτο για την κυβέρνηση που θέλει να λέγεται "σοσιαλιστική" να ποινικοποιεί την αντίθετη άποψη.

Πιστεύω ότι τέτοιες ενέργειες σαφώς πλήττουν την ελευθερία του Τύπου, άρα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ο λαός και ιδιαίτερα ο κόσμος που εκπροσωπεί ο "Ριζοσπάστης" θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχει χύσει πολύ αίμα, για να μπορούμε σήμερα να λέμε ελεύθερα την άποψή μας και αυτό το δικαίωμα δε χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε. Δεν μπορεί κανείς να το αφαιρέσει.

Δε νομίζω ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και το σίγουρο είναι ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση που θα βγει χαμένη από αυτή την ιστορία.

Αποψη που την ενστερνίζονται χιλιάδες επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρέμποροι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ