Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Με το βλέμμα στα γκάλοπ και τα ψηφοδέλτια

Με κινήσεις εντυπωσιασμού που στοχεύουν στην επίδειξη ενός δήθεν ενδιαφέροντος σχετικά με την «καθημερινότητα» του πολίτη, με την παραγγελία όσο γίνεται περισσότερο ευνοϊκών δημοσκοπήσεων αλλά και με την επίκληση διαφόρων... ρήσεων που προέρχονται από εκ Γερμανίας «ειδικούς» περί των εκλογών, σκέφτονται οι συμμετέχοντες στις καθημερινές - πλέον - συσκέψεις των κυβερνητικών επιτελείων, να πορευτούν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σε μια από αυτές τις συσκέψεις που έγινε χτες υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη και αφού ο πρωθυπουργός συνέστησε «να δοθεί βάρος στην επαρχία» και να μην υπάρξει εφησυχασμός, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι μια Γερμανίδα ειδική περί των δημοσκοπήσεων υποστηρίζει πως «αν θέλεις να τελειώνεις με τον αντίπαλό σου πες του ότι είχε καλές δημοσκοπήσεις»... Παρ' όλα αυτά όμως, το ΠΑΣΟΚ δε σταματά και δεν πρόκειται να σταματήσει να παίζει με τα διάφορα γκάλοπ, για τα οποία μάλιστα ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «δίνουν αέρα νίκης» στο κόμμα του.

Οσον αφορά τη γενικότερη προετοιμασία του ΠΑΣΟΚ, η ευθύνη του συνόλου της κυβερνητικής προπαγάνδας ανατέθηκε στον Κ. Λαλιώτη ενώ όπως ανακοινώθηκε από τον Κ. Σκανδαλίδη, το εκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιαστεί την 1η Μάρτη. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω σύσκεψης της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε την επόμενη βδομάδα να συζητηθεί το θέμα της σύνθεσης των ψηφοδελτίων του κόμματος που μετά τις προκριματικές εκλογές θα επικυρωθούν από την ΚΕ στα τέλη Φλεβάρη. Επίσης μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν οι περιοδείες του πρωθυπουργού, ο οποίος θα επισκεφθεί όλες τις πρωτεύουσες των περιφερειών και θα αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της προεκλογικής διαφημιστικής καμπάνιας του κόμματός του.

Τέλος, στη συνεδρίαση έγινε μνεία και σχετικά με την περίφημη «διεύρυνση» του ΠΑΣΟΚ, θέμα το οποίο, κατά τα επιτελεία του κόμματος, θα... αναδειχτεί στη συνέχεια. Το μόνο σίγουρο ως προς τον τομέα αυτόν, πάντως, είναι προς το παρόν το έντονο «φλερτ» του Β. Κοντογιαννόπουλου με το ΠΑΣΟΚ. Οπως δε είπε χτες ο πρώην υπουργός της ΝΔ, απομένει μια συνάντησή του με τον Κ. Σημίτη έως ότου ανακοινώσει την απόφασή του να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ