Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Μαχητικό συλλαλητήριο για το « ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Με μια μαχητική πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης οι κομμουνιστές της Κορίνθου έστειλαν χτες ένα μήνυμα στην κυβέρνηση να σταματήσει τον αυταρχικό της κατήφορο και να δώσει τέρμα στις διώξεις εναντίον του «Ριζοσπάστη».

Οι κομμουνιστές της Κορίνθου, φωνάζοντας συνθήματα πως 80 χρόνια τώρα «Πότε με εξορίες πότε με φυλακές, ποτέ τους δε λύγισαν οι κομμουνιστές», ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της πόλης, οι οποίοι μένουν απληροφόρητοι από τα κεντρικά ΜΜΕ, για τις δικαστικές αγωγές του Ε. Γιαννόπουλου εναντίον της εφημερίδας των εργαζόμενων, οι οποίες έχουν την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης και τείνουν να γυρίσουν τη χώρα στο παρελθόν με την ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης και την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Αυτή η εκστρατεία ενημέρωσης προκάλεσε τη συμπάθεια του κορινθιακού λαού και την οργή του ενάντια σ' εκείνους που νομίζουν πως θα κάμψουν το φρόνημα όσων αντιστέκονται. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σταματούσαν στο δρόμο ή έβγαιναν από τα μαγαζιά τους για να πάρουν έντυπο υλικό από τα μέλη του ΚΚΕ ή να στήσουν μαζί τους ζωντανή συζήτηση για να μάθουν περισσότερα και, τέλος, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο «Ριζοσπάστη», αλλά και την ανάγκη να ηττηθεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει τους κομμουνιστές και όσους αντιτίθενται στην πολιτική της.

Από αυτή την άποψη και στην Κόρινθο, όπως και σε άλλες πόλεις φάνηκε πως η κυβερνητική εκστρατεία ενάντια στους κομμουνιστές φέρνει τα ακριβώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα: Τη στήριξη στο ΚΚΕ και την ανάγκη της παραπέρα ενίσχυσής του για να αποκρουστεί αποφασιστικά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική των Βρυξελλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ