Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Ολοι αύριο στο Πεδίον του Αρεως!

Στις 7 το βράδυ, η μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στο «Ριζοσπάστη», που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά, Αττικής του ΚΚΕ

Κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος άνθρωπος έχει χρέος και δικαίωμα να βρεθεί, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, στη μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης στο «Ριζοσπάστη» και καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού, που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντή της εφημερίδας.

«Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη" - Η κυβερνητική πολιτική δίωξη δε θα περάσει». Αυτές οι λέξεις προτάσσονται στην ανακοίνωση - κάλεσμα των Κομματικών Οργανώσεων, που διακινείται τις τελευταίες μέρες σε όλο το Λεκανοπέδιο, στους χώρους δουλιάς, στα νεολαιίστικα στέκια, παντού, όπου είναι απαραίτητο για να φτάσει πλατιά το μήνυμα της συγκέντρωσης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με νέα εντολή της στον υπουργό Δικαιοσύνης, Ευάγγελο Γιαννόπουλο, επιχειρεί τη φίμωση του "Ριζοσπάστη", με την κατάθεση και δεύτερης κατά σειρά μήνυσης εναντίον της εφημερίδας της ΚΕ του ΚΚΕ, φτάνοντας έτσι τον αριθμό των δύο μηνύσεων του Ποινικού Δικαίου και της μιας αστικής αγωγής, με τις οποίες ζητά χρηματική αποζημίωση, 500.000.000 δραχμές».

Οι Κομματικές Οργανώσεις καταγγέλλουν πως: «Η πολιτική δίωξη κατά του "Ριζοσπάστη" αποτελεί, όχι μόνο ευθεία βολή κατά του ΚΚΕ, αλλά και κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, συνιστά συνέχεια των σχεδίων της κυβέρνησης - ολιγαρχίας και των μηχανισμών τους για την τρομοκράτηση και συκοφάντηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την καταστολή της πρωτοπόρας πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και κάθε φωνής, που αγωνίζεται, αντιστέκεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων».

Αναφερόμενες στους λόγους που «η κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο της κρατικής τρομοκρατίας, της ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης με στόχο τη φίμωση του "Ριζοσπάστη"», οι Κομματικές Οργανώσεις υπογραμμίζουν: «Η αντιδραστική ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, που τάσσεται υπέρ της κεφαλαιοκρατίας, αποκαλύπτεται από την πολιτική δράση του ΚΚΕ.

Στις γραμμές του ΚΚΕ, οι εργάτες, η φτωχολογιά, οι άνθρωποι του μόχθου ανακαλύπτουν το δίκιο των συμφερόντων τους.

Στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου, ο λαός βλέπει την ελπίδα και την προοπτική.

Ο λαός μας στο "Ριζοσπάστη" αναγνωρίζει τη δική του φωνή, που πάνω από 80 χρόνια μάχεται για τα συμφέροντά του, που εκφράζει πιστά τις λαϊκές προσδοκίες και πόθους».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζεται πως «τα πολιτικά δημοκρατικά δικαιώματα, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, είναι υπόθεση όλων μας. Κάθε δημοκρατικός και προοδευτικός άνθρωπος, που δεν ανέχεται την ποινικοποίηση και την καταστολή των δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων, μπορεί και πρέπει με την έμπρακτη αλληλεγγύη του στο "Ριζοσπάστη" να βάλει φραγμό στα αντιδημοκρατικά σχέδια της κυβέρνησης».

«Οι κομμουνιστές μαζί με το λαό - κλείνει η ανακοίνωση - για μια ακόμη φορά θα ρίξουν στο κενό τα σχέδια κυβέρνησης - ολιγαρχίας. Η άνοδος της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη" για να φτάσει η φωνή της Αλήθειας σε όλο και πιο πολλούς νέους αναγνώστες είναι η πιο μαχητική απάντηση».

Καλούν στη συγκέντρωση
  • Την πολιτική δίωξη, που συνεχίζεται ενάντια στο «Ριζοσπάστη» από τον υπουργό Δικαιοσύνης και με καθοδήγηση συνολικά της κυβέρνησης, καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής.Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους των κλάδων «να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 7 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, για να εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο "Ριζοσπάστη", να καταδικάσουμε και με αυτόν το τρόπο τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, γιατί τα πολιτικά δικαιώματα και η ελευθερία διακίνησης των ιδεών είναι υπόθεση όλων μας».
  • Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης καλεί τους αγωνιστές της ΕΑ να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Αρεως. Η Ενωση καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης μιας εφημερίδας «με τεράστια συμβολή στην ιστορική πορεία του προοδευτικού κινήματος της χώρας μας» και προειδοποιεί ότι «οι τρομοκρατικές και συκοφαντικές μηνύσεις δεν πτοούν τους αγωνιστές, τη νεολαία και τους εργαζόμενους».
  • Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων καλεί όλους τους αγωνιστές να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να δηλώσουν «παρών» στον αγώνα ενάντια στους μηχανισμούς ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και να βροντοφωνάξουν «Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"».
Πληθώρα καταδικαστικών μηνυμάτων

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η ροή μηνυμάτων συμπαράστασης στην εφημερίδα και αποδοκιμασίας της πολιτικής δίωξης από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγγελο Γιαννόπουλο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η αλληλεγγύη των μαζικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, παραγόντων της δημόσιας ζωής του τόπου, κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη, εκφράζεται και με τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων, που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα τις τελευταίες μέρες. Κινητοποιήσεις, από τις οποίες στέλνεται σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση να πάρει τα «χέρια» της από την ελευθερία του Τύπου και τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του ελληνικού λαού. Κινητοποιήσεις, όμως, όπου εκφράζεται και η διάθεση του λαού να αντιπαλέψει τον αυταρχικό αντιδημοκρατικό κυβερνητικό κατήφορο και να προστατέψει το «Ριζοσπάστη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραμένει ασίγαστη η λαϊκή οργή (2000-03-10 00:00:00.0)
Η ΤΑ να μη μείνει αδιάφορη (2000-03-04 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν ενάντια στη δίωξη του «Ρ» (2000-02-16 00:00:00.0)
Οι νέοι καταδικάζουν τον αυταρχισμό (2000-02-03 00:00:00.0)
Για τη δίωξη του "Ριζοσπάστη" (1998-01-23 00:00:00.0)
Θα πέσει στο κενό (1998-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ