Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Διαδήλωσαν ενάντια στη δίωξη του «Ρ»

Εκδήλωση - συγκέντρωση, όπου παρουσιάστηκε η Εκλογική Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Τις θέσεις του Κόμματος παρουσίασε ο Χρήστος Κόφφας, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος, που παρακολούθησε με προσοχή την παρουσίαση του σημαντικού αυτού εκλογικού ντοκουμέντου του ΚΚΕ και υπέβαλε στη συνέχεια ερωτήσεις στον ομιλητή, για την καλύτερη κατανόηση κάποιων πλευρών των εκλογικών θέσεων που περιέχει η Διακήρυξη.

Μετά το τέλος της συζήτησης όσοι πήραν μέρος σ' αυτή, αλλά και άλλοι δημοκράτες της πόλης πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης, διαμαρτυρόμενοι για τη δίωξη του «Ριζοσπάστη». Με πικέτες και συνθήματα οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ και καταδίκασαν τις κυβερνητικές προσπάθειες φίμωσης του Τύπου και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.

Το κέντρο της Κατερίνης δονήθηκε από τα συνθήματα «Κάτω τα χέρια από τον "Ριζοσπάστη"», «Η τρομοκρατία δε θα περάσει» κ. ά. Στη διαδήλωση συμπαράστασης στο «Ριζοσπάστη» πήραν μέρος πολλοί αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που καταδίκασαν απερίφραστα τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης. Ηταν όμως και πολλοί νεολαίοι, που με τη δυναμική και μαχητική τους παρουσία, στην πορεία επιβεβαίωσαν ότι οι νέες γενιές των αγωνιστών διαπνέονται από τα ίδια ιδανικά που συνεπήραν και φλόγισαν τους αγωνιστές της Αντίστασης και ότι συνεχίζουν τον αγώνα για να βρουν δικαίωση οι αγώνες και οι θυσίες του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ