Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Στην κυβέρνησή σας χρεώνεται το ολίσθημα του υπουργού σας»

Ανοιχτή επιστολή έστειλε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη. Η ενέργεια αυτή της Ομοσπονδίας έγινε αναγκαία μετά την ανήκουστη ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης, να της αποστείλει επιστολή, με την οποία να ψέγει τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για τη συμπαράσταση που εξέφρασε στο «Ριζοσπάστη», αναφορικά με τη δίωξή του, πρωταγωνιστής της οποίας είναι ο Ε. Γιαννόπουλος. Η επιστολή της ΟΓΕ προς τον πρωθυπουργό έχει ως εξής:

«Κύριε πρωθυπουργέ,

Είμαστε μια μεγάλη Ομοσπονδία με χιλιάδες γυναίκες στις γραμμές μας σε ολόκληρη την Ελλάδα, η οποία είχε την τιμή η αείμνηστη μητέρα σας να είναι ιδρυτικό της μέλος.

Επί 25 χρόνια αγωνιζόμαστε με ευθύνη για τα δικαιώματα των γυναικών.

Κύριε πρωθυπουργέ,

Εχοντας στα χέρια μας την απαράδεκτη επιστολή του υπουργού της κυβέρνησής σας κ. Ε. Γιαννόπουλου για τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας μας στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», σαν τη μόνη εφημερίδα, που με σοβαρότητα και συνέπεια καλύπτει τις δραστηριότητες και τις απόψεις, ολόκληρου του γυναικείου κινήματος, ενημερώνουμε εσάς που κατά τη γνώμη μας έχετε την κύρια ευθύνη, μαζί με την κυβέρνησή σας.

Το υβριστικό αυτό κείμενο χρεώνεται στην κυβέρνησή σας και αποτελεί σοβαρό ολίσθημα, γιατί στρέφεται κατά του Μαζικού Λαϊκού Κινήματος. Εκλαμβάνεται σαν μια προσπάθεια τρομοκράτησης και μάλιστα σε εποχή που οι πολιτικές της κυβέρνησής σας πλήττουν τους εργαζόμενους, αλλά κύρια τον γυναικείο πληθυσμό της χώρας, όπως καλά γνωρίζετε.

Εσείς προσωπικά πρέπει να γνωρίζετε ότι, όταν γίνεται προσπάθεια να φιμώσουν, να τρομοκρατήσουν, το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα, είναι αρνητικό και ολέθριο για τον τόπο και το δημοκρατικό πολίτευμά μας.

Επειδή πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δεν αρχίζει, ούτε τελειώνει φυσικά με τη συμπεριφορά του κ. Γιαννόπουλου, που απροκάλυπτα απειλεί θεσμούς και δημοκρατικά δικαιώματα.

Επειδή πιστεύουμε ότι το κουβάρι που αρχίσατε να ξετυλίγετε δεν οδηγεί τον τόπο σε καλύτερες μέρες, όπως εξαγγέλλετε.

Επειδή πιστεύουμε ότι οδηγεί στην απαγόρευση της δημοκρατικής, συνδικαλιστικής και πολιτικής ελευθερίας της χώρας μας, παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας αυτή την επιστολή μας, αλλά κύρια το ολίσθημα του υπουργού σας που αντικειμενικά χρεώνεται στην κυβέρνησή σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ