Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποτελεί πράξη μισαλλοδοξίας

Σε ανακοίνωσή τους αναφορικά με τη δίωξη του «Ρ», έπειτα από τη μήνυση του Ε. Γιαννόπουλου, τονίζουν τα παρακάτω:

«Εμείς οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες (ΠΕΕΠΠ) της Νεάπολης Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη δίωξη της πολύχρονης και ιστορικής εφημερίδας "Ριζοσπάστης".

Αυτό μας θυμίζει παλιές εποχές και θλιβερές καταστάσεις, που πλήρωσε ακριβά η χώρα μας. Είναι απαράδεκτη και φασιστική η δίωξη. Εχει στόχο να απομονώσει αυτή τη δυνατή και ειλικρινή φωνή, που σήμερα είναι πολύ πιο αναγκαία και άμεση.

Η φίμωση του "Ριζοσπάστη" από τον κ. Ε. Γιαννόπουλο, υπουργό Δικαιοσύνης, αποτελεί πράξη μισαλλοδοξίας και πλήγμα κατά της ελευθεροτυπίας και δημοκρατίας του τόπου μας. Δε θα μπορέσουν οι κ. κ. να φιμώσουν το "Ριζοσπάστη" γιατί έχει ριζώσει βαθιά στην ψυχή του ελληνικού λαού. Στάθηκε και στέκεται συμπαραστάτης του σε όλους τους εθνικούς και λαϊκούς αγώνες. Σήμερα όρθιος, ποιοτικά αναβαθμισμένος, κατάλληλος για την εποχή, ενημερώνει αντικειμενικά για τα γεγονότα της χώρας και του εξωτερικού. Γι' αυτό προσπαθούν να τον φιμώσουν, γιατί δε θέλουν να μαθαίνει ο κόσμος την αλήθεια και πολιτική κριτική.

Εμείς οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες, που ζήσαμε ανώμαλες και πολύ δύσκολες καταστροφές στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου, στη διάρκεια του οποίου χάθηκαν άδικα χιλιάδες νέοι και νέες από τις δύο πλευρές για τα συμφέροντα των τότε και τώρα φίλων και συμμάχων μας (Αγγλοαμερικάνων) ιμπεριαλιστών, που θέλουν να μας έχουν υπό την κυριαρχία τους για τα δικά τους συμφέροντα. Δε θέλουμε να ξανααντικρίσουμε τις εικόνες αυτές, που μας προκάλεσαν τόσες πληγές, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν κλείσει ακόμα. Πάνω από 35 χρόνια στην αναγκαστική υπερορία στα ξένα κράτη γιατί ήμασταν στην πατρίδα μας ανεπιθύμητοι.

Είμαστε ολοκληρωτικά στο πλευρό του "Ριζοσπάστη" γιατί είναι ο ήλιος, είναι το φως που μας φωτίζει στον τίμιο δρόμο του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, στους μεγαλοϊμπεριαλιστές, που ξεζουμίζουν το λαό μας για να μεγαλώσουν τα δικά τους κεφάλαια.

Καταγγέλλουμε αυτή την τρομοκρατία γιατί αυτή μπορεί να φέρει άσχημες καταστάσεις στη χώρα μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αυταρχισμός δεν πέρασε! (2000-04-08 00:00:00.0)
Η δίωξη χρεώνεται στην κυβέρνηση (2000-03-18 00:00:00.0)
Σκόπιμη, πολιτική και άδικη η δίωξη (2000-02-03 00:00:00.0)
Πολιτική η δίωξη κατά του «Ρ» (2000-01-18 00:00:00.0)
Τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό! (2000-01-13 00:00:00.0)
Η γενιά της Εθνικής Αντίστασης καταδικάζει (1997-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ