Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Παραμένει αντιδημοκρατικός

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή χτες στη Βουλή

Την αντίθεση του ΚΚΕ στον νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, που συζητήθηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, εξέφρασε ο βουλευτής του Κόμματος, Αχιλλέας Κανταρτζής, σημειώνοντας ότι ο νέος κώδικας δε θίγει το μέχρι σήμερα ισχύον αντιδημοκρατικό πλαίσιο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι «εργάζονται κάτω από σκληρές και αντίξοες συνθήκες» κυρίως λόγω των κτιριακών προβλημάτων, ενώ τοποθετούμενος συνολικά σημείωσε ότι «σε σύγκριση με το ισχύον καθεστώς ο κώδικας κάνει ορισμένα θετικά βήματα», προσθέτοντας ότι «τα βήματα αυτά δεν αρκούν. Το ζητούμενο είναι ο εκδημοκρατισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας».

Πιο συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Κανταρτζής έκανε λόγο για απόλυτα εξουσιαστική σχέση δικαστών προς γραμματείς, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του για τη δυνατότητα που παρέχει ο κώδικας σε κάθε υπουργό για τροποποιήσεις, χωρίς τη γνώμη των υπαλλήλων, λέγοντας πως «δεν πρέπει να υπάρχει μια τέτοια εξουσιοδοτική διάταξη». Επισήμανε επίσης ότι παραμένει ουσιαστικά ο περιορισμός της πολιτικής έκφρασης με τις νέες διατάξεις. Ειδικά για τις συλλογικές συμβάσεις, τόνισε ότι εξαιρείται από τη διαπραγματευτική διαδικασία το θέμα της αμοιβής. Κατέληξε σημειώνοντας ότι οι νέες διατάξεις «διατηρούν αυτό το δημοκρατικό οπλοστάσιο, με στόχο το κλίμα που είναι απαραίτητο για την υλοποίηση αντεργατικών επιδιώξεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ