Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Βήμα ενσωμάτωσης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στην κύρωση των δύο συμφωνιών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, επισημαίνει:

«Σε ένα ακόμη βήμα ενσωμάτωσης και εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ προχώρησαν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Κύρωσαν εσπευσμένα στη Βουλή τη Συμφωνία για την εγκατάσταση και λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου της Λάρισας. Επιπλέον κύρωσαν τη Συμφωνία για το λεγόμενο "Συνεταιρισμό για την ειρήνη".

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ΝΔ, που συμπλέουν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, είναι υπόλογες απέναντι στο λαό και για τον παραπάνω πρόσθετο λόγο. Γνωρίζουν καλά, αλλά το κρύβουν, ότι τέτοιες αποφάσεις στρέφονται ευθέως κατά του ελληνικού λαού και των λαών των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής. Τον εμπλέκουν περισσότερο στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς που μεθοδεύονται στο χώρο των Βαλκανίων και του Καυκάσου.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οφείλουν να απαντήσουν από ποιον κινδυνεύει η χώρα και χρειάζεται ΝΑΤΟικά στρατηγεία για να την υπερασπιστούν!..

Αλλά και ο λαός από την πλευρά του έχει περισσότερη πείρα για να απαντήσει στις νέες προκλήσεις με τον αγώνα και με την ψήφο του. Το αίμα του γιουγκοσλαβικού λαού είναι νωπό και κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει. Ιδιαίτερα το αντιπολεμικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ