Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και με τη βούλα της Βουλής η εμπλοκή της χώρας στα τυχοδιωκτικά ιμπεριαλιστικά σχέδια
ΝΑΤΟΪΚΑ «ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ» εξοφλούν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Εσπευσμένα και με συνοπτικές διαδικασίες οι βουλευτές των δυο «μονομάχων» ψήφισαν, χτες στη Βουλή, τη συμφωνία για τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου του πολέμου στη Λάρισα και τη συμφωνία για το λεγόμενο «Συνεταιρισμό για την ειρήνη»

Δυο ανεξόφλητα «γραμμάτιά» της προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έφερε εσπευσμένα, χθες, η κυβέρνηση στη Βουλή, φανερώνοντας τη δέσμευσή της για την εξόφλησή τους προ των εκλογών. Το ένα είναι η αποικιοκρατική συμφωνία για τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου του πολέμου στη Λάρισα, η οποία εισήχθη ξαφνικά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ψηφίστηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Το άλλο είναι η ψευδεπίγραφη ΝΑΤΟική συμφωνία «Συνεταιρισμός για την ειρήνη», η οποία επιδιώκει τη ΝΑΤΟποίηση μιας σειράς χωρών του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας και ψηφίστηκε με τον ίδιο τρόπο.

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ΝΔ, που συμπλέουν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα - σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ - είναι υπόλογες απέναντι στο λαό και για τον παραπάνω λόγο. Γνωρίζουν καλά, αλλά το κρύβουν, ότι τέτοιες αποφάσεις στρέφονται ευθέως κατά του ελληνικού λαού και των λαών των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - υπογραμμίζει η ανακοίνωση - οφείλουν να απαντήσουν από ποιον κινδυνεύει η χώρα και χρειάζεται ΝΑΤΟικά στρατηγεία για να την υπερασπιστούν!

Στο μεταξύ, ο λαός και η νεολαία της Λάρισας προετοιμάζουν εντατικά φιλειρηνικές, αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη στο νομό του Αμερικανού «ανθυπάτου» Ν. Μπερνς. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί σήμερα εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο» και αύριο πικετοφορία - πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


ΣΕΛ.  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ