Τρίτη 12 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Ξεκίνησε το ξήλωμα κλινικών στο Παίδων Πεντέλης

Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση, η ΥΠΕ και η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ξεκίνησαν το ξήλωμα της ΩΡΛ και της Ορθοπεδικής κλινικής, προκειμένου να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας των ταλαιπωρημένων παιδιών από τις εισαγγελικές εντολές, εντός του νοσοκομείου, σε βάρος της λειτουργίας κλινικών του ιδρύματος.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι οι χώροι φιλοξενίας είναι δομές κοινωνικής πρόνοιας, καθώς αφορούν υγιή παιδιά, που δεν χρειάζονται νοσηλεία αλλά φιλοξενία. «Αυτοί οι χώροι φιλοξενίας είναι απολύτως αναγκαίοι, όμως πρέπει να λειτουργούν σε ξεχωριστές, κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με δικό τους, κατάλληλο, μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό. Κι αυτό γιατί υπάρχουν τραγικές ελλείψεις όσον αφορά τις δομές φιλοξενίας παίδων, αλλά και σχετικά με τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη».

Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση προχωρά τις διαδικασίες σε συνεργασία με ΜΚΟ, η οποία εμπλέκεται στις δομές για τα απροστάτευτα παιδιά των εισαγγελικών εντολών, καταργώντας δεκάδες κρεβάτια νοσηλείας, στέλνοντας εκ νέου πελατεία στους επιχειρηματικούς ομίλους Υγείας και επιβαρύνοντας περισσότερο τα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού». Ενώ από το Σάββατο, λόγω των εργασιών, έχει διακοπεί η παροχή νερού σε πολλά τμήματα του Παίδων Πεντέλης, με αποτέλεσμα οι γονείς να μην μπορούν να πλύνουν τα παιδιά τους που νοσηλεύονται και το προσωπικό του νοσοκομείου να μην μπορεί να πάει καν στην τουαλέτα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι δεκάδες οικογένειες να υπογράφουν για να πάρουν πρόωρο εξιτήριο.

Την αντίθεσή της στο ξήλωμα του νοσοκομείου και στον αντιεπιστημονικό σχεδιασμό για δημιουργία δομής φιλοξενίας σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον εκφράζει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πεντέλης, αναδεικνύοντας ότι για μια ακόμα φορά το Παίδων βρίσκεται στο στόχαστρο, όπως συμβαίνει διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις. «Η κυβέρνηση και η ΜΚΟ που εμπλέκεται ουσιαστικά νομιμοποιούν τη συνεχιζόμενη κακοποίηση των παιδιών, καταδικάζοντάς τα να ζουν σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον», σημειώνει και δηλώνει ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ