Τρίτη 12 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Στο προσκήνιο ξανά οι ελλείψεις στην πυροπροστασία

Ενώ δεν έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος (ξεκινά επίσημα τον Μάη) στο προσκήνιο έρχονται για άλλη μια χρονιά οι σοβαρές ελλείψεις στην Πυροσβεστική, τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε μέσα για την έγκαιρη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Σχεδόν κάθε μέρα υπάρχουν περιστατικά και ήδη έχουν εκδηλωθεί σοβαρές δασικές πυρκαγιές σε Σάμο, Ηλεία, Ρόδο, ενώ χτες ήταν σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική που ξεκίνησε το πρωί, ενώ το απόγευμα ξέσπασε φωτιά και στην Ευρωστίνη Κορινθίας. Συνολικά η Πυροσβεστική ενημέρωνε χτες ότι σε ένα 24ωρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει 83 δασικές πυρκαγιές.

Η ίδια εγκληματική πολιτική, που μετέτρεψε πέρσι πολλές περιοχές σε Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο σε κρανίου τόπο με πάνω από 1,3 εκατομμύρια στρέμματα καμένης γης, συνεχίζεται. Την ίδια ώρα οι μονοπωλιακοί όμιλοι βρίσκουν «ευκαιρίες» ως δήθεν σωτήρες, για να στήσουν διαφόρων ειδών μπίζνες ενταγμένες στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», τον νέο κερδοφόρο τομέα που στηρίζουν όλες οι αστικές δυνάμεις και χρυσοπληρώνουν τα λαϊκά στρώματα.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στη δασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής (πρώτο πόδι), εξαιτίας των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και χρειάστηκε να κινητοποιηθούν ισχυρές δυνάμεις και από τη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπιστεί. Αποφασιστικά συνέδραμαν αγρότες της περιοχής με υδροφόρες. Το μεσημέρι η φωτιά οριοθετήθηκε, όμως παρέμεναν ενεργές διάσπαρτες εστίες που έκαιγαν εντός της καμένης έκτασης. Ευτυχώς δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές. Μέχρι αργά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχιζαν το έργο για την κατάσβεση, μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Στην Ρόδο με αφορμή τη φωτιά την περασμένη βδομάδα στη Σορώνη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου, Κ. Γιαννόπουλο, περιόδευσε το Σάββατο σε χωριά. Την Κυριακή σε συνάντηση με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου, πύραρχο Μ. Κρασά, όπου συμμετείχε και η περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαρία Χατζηγιάννη, διαπιστώθηκε ότι παραμένουν κύριο ζήτημα η πρόληψη και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού τόσο σε έργα από τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και η κατάλληλη υποδομή της υπηρεσίας.

Το ΚΚΕ επισήμανε ότι είναι ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα δασοτεχνικά έργα, καθαρισμοί, συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και βελτίωση υποδομών με κρατική χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ