Τρίτη 12 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Υπόνοιες για ΝΑΤΟικό σχέδιο με τις νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα

Υπόνοιες ότι οι νάρκες που έχουν εντοπιστεί στη Μαύρη Θάλασσα ίσως δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία, διατύπωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ.

Μιλώντας στην Κεντρική και Εκτελεστική Επιτροπή Αποφάσεων του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) είπε ότι «έχουμε αμφιβολίες σχετικά με το αν οι νάρκες αφέθηκαν σκόπιμα. Ισως αφέθηκαν στο πλαίσιο σχεδίου που υπάρχει ώστε ναρκαλιευτικά του ΝΑΤΟ να μπουν στη Μαύρη Θάλασσα».

Οι νάρκες, πρόσθεσε, «είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά ερευνάται η χώρα που τις άφησε. Υπάρχουν αναφορές ότι μιλάμε για περίπου 400 νάρκες. Ηρθαμε σε επαφή με τις βουλγαρικές και ρουμανικές αρχές. Διεξάγουν και εκείνες έρευνα».

Πρόσθεσε δε ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως (που τέτοιες νάρκες «κλειδώνουν» όταν αποκολλώνται από τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί), κάτι τέτοιο δεν ίσχυε με τις νάρκες που εντόπισε και κατέστρεψε το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. «Ισως αφέθηκαν επίτηδες λοιπόν. Ερευνάμε το θέμα», είπε.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο Ακάρ στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στις εξελίξεις αναφορικά με τη στρατιωτική βιομηχανία της Τουρκίας και πώς αυτή επιταχύνει σχέδια με φόντο και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επικαλούμενη ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, η «Χουριέτ» μετέδωσε ότι ο Ακάρ μίλησε για σχέδιο που - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - αποσκοπεί στην άσκηση πίεσης στην Τουρκία και κατέληξε: «Αλλά εμείς θα μείνουμε δεσμευμένοι στις προβλέψεις της Σύμβασης του Μοντρέ. Δεν θα αφήσουμε πολεμικά πλοία να μπουν στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν θα επιτρέψουμε η Μαύρη Θάλασσα να παρασυρθεί στον πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ