Τρίτη 12 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συμμετοχή και ενδιαφέρον στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη

Στο Αγρίνιο
Στο Αγρίνιο
Το ενδιαφέρον πλήθους εργαζομένων, νεολαίας και απλών λαϊκών ανθρώπων κάθε ηλικίας συγκέντρωσαν η διήμερη έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» και οι δραστηριότητες που οργάνωσε το Σαββατοκύριακο η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα, Νίκου Μπελογιάννη.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της παλιάς Λαχαναγοράς ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ, με την ομιλία του Νίκου Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, και την προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Το Αστικό Πολιτικό Σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 έως το 1967», από τον Αναστάση Γκίκα, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ προβλήθηκε βίντεο της ΚΕ για τη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη.

Και τις δύο μέρες το ενδιαφέρον για την έκθεση ήταν σημαντικό, ενώ στον χώρο «ξεχωριστή θέση» είχαν οι εκδόσεις γύρω από τη ζωή και τη δράση του κομμουνιστή ήρωα.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Παπαναστάσης στάθηκε στο σύνολο της ζωής του Νίκου Μπελογιάννη. Ανέδειξε ότι έκανε το καθήκον του για τα ιδανικά του ΚΚΕ από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή της οργανωμένης του ζωής. Στάθηκε στην αγάπη που είχε για την εργατική τάξη και τον λαό της χώρας, που δεν δέχθηκε ποτέ να τους προδώσει παρά και τις «ευκαιρίες» που είχε όταν συνελήφθη, προκειμένου να αποφύγει και την εκτέλεση.

Σημείωσε τον ρόλο του ΚΚΕ ως Κόμματος που «γεννά» ανάλογους ήρωες μέσα από την ιδεολογία και τη δράση του, τονίζοντας ότι και στο μέλλον η πάλη για τις αξίες και τα ιδανικά του, για την ανατροπή, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό θα αναδείξει νέα πρότυπα συλλογικού και ατομικού ηρωισμού, νέους αγωνιστές και λαϊκούς ηγέτες.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 17 Απρίλη στη Ζάκυνθο, στο χωριό Λιθακιά, όπου την περίοδο της μεταξικής δικτατορίας συγκροτήθηκαν οι πρώτες Οργανώσεις του Κόμματος στο νησί, με την παρουσία του Νίκου Μπελογιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ