Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Εκσυγχρονισμένη» κατάντια

Τρέξτε τώρα που γυρίζει... Τ' αφεντικό τρελάθηκε και τα 'βαλε όλα τζάμπα... Κάπως έτσι τα είπε ο επί των οικονομικών υπουργός Ν. Χριστοδουλάκης, μιλώντας προχτές από το βήμα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Φρανκφούρτης. «Επενδύστε τώρα στην Ελλάδα. Οι ευκαιρίες δε θα διαρκέσουν για πάντα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός- απευθυνόμενος στο εκλεκτό ακροατήριο των Γερμανών επιχειρηματιών.

Ο «εκσυγχρονιστής» υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ παρέθεσε στους Γερμανούς εμποροβιομήχανους μια σειρά λόγους, για τους οποίους τούς συμφέρει να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα, όπως τα πλουσιοπάροχα προνόμια που δίνει το κράτος με επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις, τους ελεγχόμενους μισθούς - μεροκάματα με παράλληλη ασυδοσία στη διαμόρφωση των τιμών, τις εκποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων κλπ. Με όσα είπε από τη Φρανκφούρτη ο υπουργός Οικονομίας, ομολόγησε δημόσια και, μάλιστα, σε ξένο έδαφος, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι και παράδεισο για το μεγάλο κεφάλαιο, όπου παρέχονται εύκολα και γρήγορα κέρδη για τους μεγάλους Ελληνες και ξένους επιχειρηματίες.

Βέβαια, το να βγαίνει ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο εξωτερικό και να διαφημίζει την αντιλαϊκή οικονομική πολιτική, για να προσελκύσει ξένα κεφάλαια στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι εκσυγχρονισμός αλλά κατάντια και ξεφτίλα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ