Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΜΙΝΕΡΒΑ» ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ
Παρακαταθήκη στον αγώνα τους η υπογραφή σύμβασης με σημαντικές αυξήσεις

Σημαντική ανάσα ιδιαίτερα για τους χαμηλόμισθους συναδέλφους τους

Μια από τις πολλές Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στο εργοστάσιο
Μια από τις πολλές Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στο εργοστάσιο
Σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους, που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 5%, ενώ για τους χαμηλόμισθους ξεπερνούν το 6,5%, πέτυχαν οι εργάτες του εργοστασίου της «Μινέρβα» στο Σχηματάρι, μέσα από τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν το προηγούμενο διάστημα, μαζί με το σωματείο τους, την Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Αττικής.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία μεταξύ άλλων προβλέπει: Κατώτατο μισθό 1.100 ευρώ και αυξήσεις που στους πιο χαμηλόμισθους θα ξεπεράσουν τα 120 ευρώ τον μήνα. Επίδομα χειρισμού μηχανών, υπαλληλοποίηση των ωρομισθίων που εργάζονται πάνω από 5 έτη στην εταιρεία, διατακτικές επιταγές αξίας 240 ευρώ το έτος, αυξήσεις παροχών σε είδος και επιβράβευση πολυετειών με δυο μέρες επιπλέον άδεια, εφάπαξ ποσά κ.ά.

Επίσης, στη συμφωνία αποτυπώνονται μια σειρά κατακτήσεις που τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι είχαν αποσπάσει με την πάλη τους. Μεταξύ αυτών, η προσαύξηση 75% από την πρώτη ώρα υπερωρίας, η προσαύξηση 42% στο νυχτερινό, η μετακίνηση από και προς το εργοστάσιο.

«Ο αγώνας για την υπογραφή αυτής της σύμβασης ξεκίνησε πριν τα Χριστούγεννα και πάτησε πάνω στην ανάγκη έκτακτων μέτρων οικονομικής ενίσχυσης, μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και αντιμετώπισης ζητημάτων ασφάλειας στο χώρο. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδείχτηκε η ανάγκη για υπογραφή σύμβασης που να κατοχυρώνει τα έως τώρα κεκτημένα και τη διεκδίκηση νέων δικαιωμάτων. Με μια πολύμορφη δραστηριότητα που μετρά πάνω από 10 συνελεύσεις, συνεδριάσεις της Εργοστασιακής Επιτροπής και του ΔΣ, συσκέψεις σε διαλείμματα, αλλαγές βάρδιας, περιοδείες στα πόστα δουλειάς, παραστάσεις και συναντήσεις με την εταιρεία, συμμετοχή σε συλλαλητήρια και καθολική συμμετοχή στην τελευταία απεργία, στάσεις εργασίας, υποστολή υπερωριών την περίοδο των κινητοποιήσεων, οι συνάδελφοί μας δείχνουν πως η οργανωμένη και ενωμένη εργατιά παλεύει και νικά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση.

Καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο να οργανώσουν την πάλη τους για την υπογραφή Συμβάσεων με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Στην κατεύθυνση αυτή, η Ενωση εκφράζει την αλληλεγγύη της στους λιμενεργάτες της COSCO που δίνουν αγώνα «για να φεύγουν σώοι από τα πόστα αλλά και την υπογραφή αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης», υπογραμμίζοντας πως «ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ