Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Να σταματήσουν τώρα οι αποκοπές ρεύματος

«Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να πάρει όλα τα μέτρα και να μην αφήσει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα», απαιτεί το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας με επιστολή του προς το αρμόδιο υπουργείο, τη ΔΕΔΔΗΕ και τους παρόχους Ενέργειας.

Σημειώνει πως «οι πανάκριβοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας, που περιέχουν την περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής, έχουν προκαλέσει ηλεκτροσόκ στις λαϊκές οικογένειες, οι οποίες καλούνται να αντεπεξέλθουν σε λογαριασμούς της τάξης των 800 και των 1.000 ευρώ».

Σήμερα, αναφέρει, οι αποκοπές έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας καθώς «σε ημερήσια βάση εκτελούνται από τον ΔΕΔΔΗΕ 1.000 με 1.100 αποκοπές, εκ των οποίων οι 500 στην Αττική, τις οποίες διατάσσουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και ο ΔΕΔΔΗΕ εκτελεί, επικαλούμενος τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Η τάση αυτή αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα το επόμενο διάστημα με τραγικές συνέπειες. Ταυτόχρονα είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι για τις επανασυνδέσεις ρεύματος οι πάροχοι ζητάνε ως προπληρωμή το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής με αποτέλεσμα να μην καθίσταται εφικτή η επανασύνδεση. Πρόκειται για την απόλυτη βία, εν έτει 2022 να μένουν οικογένειες χωρίς ρεύμα!».

Το Σωματείο απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι αποκοπές του ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το πανάκριβο ρεύμα. Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ