Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Πέτυχαν επαναπρόσληψη, απέτρεψαν τα σχέδια της εργοδοσίας

Την πρόσληψή τους από 10 Μάη έως 31 Οκτώβρη με την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πέτυχε το 100% των εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Zante Beach» και «Luis Plagos» στη Ζάκυνθο, μετά από συνεχείς κινητοποιήσεις.

Πρόκειται για περίπου 200 εργαζόμενους, που η εργοδοσία πολυεθνικού ομίλου ισπανικών συμφερόντων, στην οποία ανήκουν τα δύο ξενοδοχεία, απαιτούσε να τους προσλάβει με το πέρας των εργασιών ανακαίνισης στις δύο μονάδες ή από τις 10 Ιούνη, επικαλούμενη τη σχετική νομοθεσία.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των συγκεκριμένων μονάδων κινδύνευαν να μείνουν χωρίς μισθό, ακόμη και να χάσουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας τον χειμώνα, αν δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα. Στον αντίποδα, ο πολυεθνικός όμιλος θα αναβάθμιζε τα ξενοδοχεία από «τετράστερα» σε «πεντάστερα», πατώντας στις πλάτες των εργαζομένων του.

Οι συνεχείς κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων των δύο μονάδων από κοινού με το κλαδικό Συνδικάτο τους, η συγκρότηση επιτροπής, η στήριξη που είχαν από το Εργατικό Κέντρο του νησιού, η περιφρούρηση της απεργίας στις 6 Απρίλη, όπως και η πρόσφατη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους έξω από το «Zante Beach», έφεραν ένα σημαντικό αποτέλεσμα, με την υπογραφή συμφωνητικού, την Παρασκευή 29 Μάη, ανάμεσα στην εργοδοσία και το Συνδικάτο για την πρόσληψή τους από τις 10 Μάη.

Η πρόσληψη όλων όσοι είχαν καταθέσει αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με τη ΣΣΕ και έως τις 31 Οκτώβρη, επιτυγχάνεται ενώ τα ξενοδοχεία θα παραμένουν κλειστά για την ολοκλήρωση των ανακαινίσεων τους, γεγονός σημαντικό, όχι μόνο για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αλλά για το σύνολο του κλάδου, που δέχεται τις πιέσεις των ξενοδόχων για τη σεζόν που ξεκίνησε.

Η επιτυχία των εργαζομένων μεταφέρθηκε με ενθουσιασμό στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη. Στην εργοδοσία κατατέθηκε και πρόταση για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις 10% στο μισθό των εργαζομένων, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ