Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Καμιά εμπλοκή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!»

Μαχητικός παλμός από τα μπλοκ του ΚΚΕ

Από το Βερολίνο
Από το Βερολίνο
Μαζική και μαχητική ήταν η παρουσία των μελών και φίλων του ΚΚΕ στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, ανάμεσά τους σε Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, στο πλευρό των δυνάμεων του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP), του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚP), καθώς και της Σοσιαλιστικής Γερμανικής Εργατικής Νεολαίας (SDAJ).

Τα μπλοκ του ΚΚΕ έδωσαν τον παλμό τους με συνθήματα όπως «Καμιά εμπλοκή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!», «Λεφτά για Υγεία και Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!», στη γερμανική γλώσσα. Ταυτόχρονα μοιράστηκαν μεταφρασμένες στα Γερμανικά και συζητήθηκαν με εργαζόμενους που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις η ανακοίνωση του Κόμματος για την Εργατική Πρωτομαγιά, η Κοινή Ανακοίνωση του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας και η Κοινή Ανακοίνωση 42 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και 30 ΚΝ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Το περιεχόμενο των παραπάνω τράβηξε το ενδιαφέρον εκατοντάδων εργαζομένων, αφού έρχονταν σε ευθεία ρήξη με τα καλέσματα και τη στάση των ηγεσιών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κεντρικό κάλεσμα για τις Πρωτομαγιάτικες απεργίες της Γερμανικής Ενωσης Συνδικάτων (DGB) ήταν ουσιαστικά κάλεσμα εργασιακής ειρήνης και «κοινωνικής συνοχής», ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ