Τετάρτη 15 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων αγώνων που σημάδεψαν την ιστορία του εργατικού κινήματος, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν να κρατάνε ψηλά τη σημαία. Δυόμισι χρόνια τώρα αντιστέκονται απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, και στέκονται όρθιοι. Συνεχίζουν να εμπνέουν τους εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα, να αποφεύγουν «κακοτοπιές», να δίνουν περήφανη απάντηση σε εκβιασμούς, να μην υποκύπτουν στα ψέματα και την τρομοκρατία, να σπάνε στην πράξη κάθε προσπάθεια συκοφάντησής τους που ενορχηστρωμένα κυβέρνηση και αστικά επιτελεία επιχειρούν για να τους διασπάσουν, να τους απομονώσουν από τους συναδέλφους τους σε όλους τους κλάδους.

Με τη νέα δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χτες έξω από τη Βουλή, την ώρα που συζητιόταν η τροπολογία - έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ και στέλνει τους εργαζόμενους στην ανεργία και τα κοινωφελή προγράμματα, διατράνωσαν ότι δεν πρόκειται να γονατίσουν, ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους σε κάθε φάση των εξελίξεων, να μην ξεπουλήσουν την αξιοπρέπεια και το αίμα των 80 νεκρών συναδέλφων τους.

Την ίδια στιγμή πρωτοπόροι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που πρωτοστατούν σε αυτόν τον συγκλονιστικό αγώνα έδειξαν ξεκάθαρα ότι πρωταρχικό μέλημά τους είναι να κρατήσουν την ενότητα των εργαζομένων και τη συσπείρωση στα Σωματεία τους. Αντιστάθηκαν στην ανοιχτή προσπάθεια των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ να διχάσουν τους εργαζόμενους, βάζοντάς τους μπροστά σε αισχρά και ανύπαρκτα διλήμματα και καλώντας τους να πουν «ναι» στην τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ και τους πετάει στον δρόμο, πριν ακόμη αυτή συζητηθεί στη Βουλή.

Παρά την ωμή παρέμβαση που έγινε για να περάσει η τροπολογία με τη συναίνεση των εργαζομένων και χωρίς αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους βρέθηκαν έξω από τη Βουλή και καταδίκασαν το νέο έγκλημα. Εστειλαν το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι το τέλος για να κρατήσουν τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους. «Ο αγώνας τώρα ξεκινάει», ήταν το μήνυμα που έστειλε στην παρέμβασή του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, όπως και εκπρόσωποι Σωματείων από τις άλλες εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και εργαζόμενοι που χαιρέτισαν την κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του αγώνα έχουν στο πλευρό τους την πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη. Και στη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, όπως και σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγωνιστικό σταθμό στα δυόμισι χρόνια του αγώνα, εκπρόσωποι συνδικάτων και εργαζόμενοι από τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική βρέθηκαν δίπλα τους, δηλώνοντας ότι «ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ