Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Στη μάχη για να γίνει το συνέδριο υπόθεση των εργαζομένων

Ο «Ριζοσπάστης» συζητά με τον Γιάννη Τζαβάρα για τη μεγάλη μάχη, για να αλλάξει ρότα το Εργατικό Κέντρο

Από συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Από συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, πρωτοπόροι συνδικαλιστές και άλλοι αγωνιστές εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη να φτάσει το κάλεσμα της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» για αλλαγή σελίδας στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας όσο πιο πλατιά γίνεται στους χώρους δουλειάς και τους εργαζόμενους της περιοχής.

Διακινούν τη διακήρυξη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» και καλούν τους εργαζόμενους και τους αντιπροσώπους να μετατρέψουν το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, το Σάββατο 25 Ιούνη (ξεκινάει στις 9 π.μ.), σε αγωνιστικό σταθμό, που δεν θα σηματοδοτήσει απλά την αλλαγή διοίκησης αλλά θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στην περιοχή. Να γίνει με τη συμμετοχή τους μια «γιορτή» της εργατικής τάξης, ένα πραγματικό συνέδριο εργατών, όπου θα ακουστούν η δική τους φωνή, τα βάσανα που βιώνουν στους χώρους δουλειάς και την καθημερινότητά τους, αλλά και θα οργανώσουν συλλογικά τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους, απέναντι στη νέα, ακόμη πιο σφοδρή επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους και η ζωή των λαϊκών οικογενειών συνολικότερα.

Να αποτελέσει το συνέδριο έναν κομβικό σταθμό για να γίνει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αποκούμπι για όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής, ένα «όπλο» στα χέρια τους. Να μπει ένα τέλος στην απαξίωση και τον εκφυλισμό όπου το έχει οδηγήσει η ηγετική ομάδα της διοίκησης. Να γίνει ένα Εργατικό Κέντρο που θα παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι αυτά της εργοδοσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Ο «Ριζοσπάστης» συνομίλησε με τον Γιάννη Τζαβάρα, μέλος της τωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, πρόεδρο του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου, ο οποίος συμμετέχει στην προσπάθεια για αλλαγή ρότας στο Εργατικό Κέντρο, μέσα από την «Αγωνιστική Συνεργασία».

«Η "Αγωνιστική Συνεργασία" Εργατικού Κέντρου Εύβοιας είναι ο συνδυασμός που συγκροτήθηκε με πυρήνα την "Ταξική Ενότητα" και δεκάδες ακόμα εργαζόμενους και εργαζόμενες. Εργαζόμενους και εργαζόμενες που παρά τις διαφορές μας συναντηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στους χώρους δουλειάς για το μεροκάματο, τις συνθήκες εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ καθώς και για τα συνολικότερα ζητήματα όπως η Υγεία, η πανδημία, η ακρίβεια, ο πόλεμος, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Είμαστε εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς που βράζουν από οργή και αγανάκτηση. Που αγωνιούμε για το πώς θα ζήσουμε τις οικογένειές μας, για την ακρίβεια, για το πώς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό του ρεύματος, για τον πόλεμο πάνω από τα κεφάλια μας. Είμαστε εργαζόμενοι που βιώνουμε την εντατικοποίηση, τα μεροκάματα - ψίχουλα, τις "ελαστικές" μορφές εργασίας και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά και μετανάστες εργάτες, θύματα της πιο άγριας εκμετάλλευσης».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τη σημασία του συνεδρίου τονίζει:

«Παράλληλα με όλα αυτά, είμαστε όλοι εμείς που δεν συμβιβαστήκαμε αλλά, αντίθετα, αντιταχθήκαμε στην παράλυση, στον εκφυλισμό και την απαξίωση που έσυρε το Εργατικό Κέντρο η σημερινή ηγετική ομάδα των παρατάξεων "ΕΜΕΙΣ - Συνεργαζόμενοι" και ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Και απέναντι στη διαλυτική και σάπια αυτή κατάσταση βγαίνουμε μπροστά για να αλλάξει συθέμελα το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και να γίνει ένα Εργατικό Κέντρο πραγματικό αποκούμπι για τους χιλιάδες εργαζόμενους σε ολόκληρη την Εύβοια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ