Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός!

Την καθημερινή κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων, τις απεργιακές κινητοποιήσεις Ομοσπονδιών και Σωματείων, την πανελλαδική συγκέντρωση που ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς χαιρετίζει το ΠΑΜΕ.«Δεν υπάρχει χώρος δουλειάς που να μη βράζει από οργή και αγανάκτηση. Δεν υπάρχει χώρος δουλειάς όπου οι εργαζόμενοι να μην αγωνιούν για την ακρίβεια, την ανασφάλεια, τη φοροληστεία, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», διαπιστώνει σε ανακοίνωσή του.

«Η περίοδος της πανδημίας απέδειξε ποιοι είναι αυτοί που παράγουν, ποιοι με τη δουλειά τους και τον ιδρώτα τους τραβούν την κοινωνία προς τα μπρος και ποιοι, μια μικρή μειοψηφία εκμεταλλευτών, επιχειρηματικών ομίλων μάς ξεζουμίζει για να συνεχίσει να ζει στον πλούτο και τη χλιδή. Ταυτόχρονα αποδείχθηκε ότι με οργάνωση, αγώνα και αλληλεγγύη οι εργαζόμενοι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Να βάλουν εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να βγουν στην αντεπίθεση και να νικήσουν εργοδότες, πολυεθνικές και κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Κινητοποιήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις για αυξήσεις στους μισθούς ξεσπάνε σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Στο έδαφος αυτό, στέλνει στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους μήνυμα ξεσηκωμού: «"e-food", COSCO, Οικοδόμοι ήταν η αρχή, απάντηση τώρα πανεργατική!».

«Τώρα είναι η ώρα της μαζικής, πανεργατικής δράσης των εργαζομένων. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ έδωσε νέα πνοή, ανέδειξε τις νέες τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν για κλιμάκωση του αγώνα. Τώρα κάθε σωματείο να βρεθεί στους χώρους δουλειάς. Μαζικά να ξεσηκώσουμε κύμα αγωνιστικών δράσεων για αυξήσεις στους μισθούς. Κανένας εργαζόμενος μόνος. Ολοι να έρθουμε σε επαφή με τα σωματεία μας. Να γίνουμε μέλη, να πάρουμε μέρος στον αγώνα, να γνωρίσουμε την τεράστια δύναμη της οργανωμένης, συλλογικής δράσης. Η πολιτική τους μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς έχουμε το δίκιο. Τώρα πανεργατικός ξεσηκωμός», καταλήγει το ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονιζόμαστε για να σημάνουμε ξεσηκωμό! (2022-09-23 00:00:00.0)
Με πολύμορφη αγωνιστική δράση η πορεία προς την πανεργατική απεργία (2018-11-17 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την απεργία στο Δημόσιο (2016-11-10 00:00:00.0)
Εξόρμηση μετά μουσικής για Ασφαλιστικό και απεργία (2016-01-01 00:00:00.0)
Σε Γενικές Συνελεύσεις συζητιέται η οργάνωση της απεργίας (2015-10-27 00:00:00.0)
Στη μάχη της απεργίας με «όπλο» τη δυναμική του πανελλαδικού συλλαλητηρίου (2014-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ