Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Και οι συνταξιούχοι στην πρώτη γραμμή με τα σωματεία τους

Τη δική τους παρουσία είχαν στη Σύσκεψη συνταξιούχοι συνδικαλιστές, εκπροσωπώντας 66 συνταξιουχικές οργανώσεις, που παράλληλα προετοιμάζονται και για το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα αύριο Παρασκευή. Πρωτοπόροι στη δουλειά, πρωτοπόροι και στη μάχη του συνταξιουχικού κινήματος, πολλοί από αυτούς ήταν από τους πρωτεργάτες και της δημιουργίας του ΠΑΜΕ πριν από 23 χρόνια. Παλαίμαχοι συνδικαλιστές που έχουν πολύτιμη πείρα από δεκαετίες μάχης για την ενίσχυση του ΠΑΜΕ και των σωματείων, κόντρα στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, μιλώντας για την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και τα θετικά παραδείγματα από αγώνες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα, είπε πως ένα από αυτά «είναι η ενότητα, η συνεργασία και ο συντονισμός πάλης που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στις συνταξιουχικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), συσπειρώνοντας σε αυτή το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας». Η ΣΕΑ, είπε, ξεκίνησε με τρεις συνταξιουχικές οργανώσεις και σήμερα είναι δέκα «εκπροσωπώντας 300 συνταξιουχικά σωματεία σε όλη τη χώρα από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Η βάση της συνεργασίας στηρίζεται στις αρχές της ισοτιμίας, του σεβασμού και της αυτοτέλειας της κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης που συμμετέχει στη ΣΕΑ.

Επίσης η συμμετοχή των συνταξιουχικών οργανώσεων στη ΣΕΑ δεν προϋποθέτει ιδεολογική ή πολιτική ή άλλη ταύτιση των συμμετεχόντων. Υπάρχει η συμφωνία ότι οι ανάγκες και η ζωή των συνταξιούχων δεν μπορούν να χωρέσουν στο πλαίσιο των αναγκών του κεφαλαίου, που οι κυβερνήσεις του οριοθετούν».

Ο Πολύβιος Τσίρκας, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ), επισήμανε ότι ο ίδιος ως συνταξιούχος μαζί με άλλους συναδέλφους πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ με τη συμβολή του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, προκειμένου «να συσπειρώσουμε τις αγωνιστικές, ταξικές δυνάμεις και να εκφραζόμαστε συλλογικά και θεσμικά». Το εγχείρημα πέτυχε, παρόλο που στον χώρο υπάρχει μεγάλη διάσπαση με την ύπαρξη πολλών σωματείων και εργαζομένων και συνταξιούχων. Ξεκινήσανε, είπε, 100-200 μέλη και σήμερα έχουν φτάσει τα 6.000 και πλέον μέλη, «είμαστε το μεγαλύτερο σωματείο στον χώρο του συνταξιουχικού κινήματος της ΔΕΗ, στον χώρο της Ομοσπονδίας και ευρύτερα στον πανελλαδικό χώρο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινούν οι πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις (2017-06-09 00:00:00.0)
Ε, όχι και "Συντονιστική Επιτροπή"! (1997-06-14 00:00:00.0)
Μαχητικός αντίλογος των συνταξιούχων (1997-04-15 00:00:00.0)
Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι (1997-02-13 00:00:00.0)
Αύριο οι συγκεντρώσεις των συνταξιούχων (1997-02-12 00:00:00.0)
Στους δρόμους οι συνταξιούχοι (1997-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ