- Συγκεντρώσεις σε, τουλάχιστον, εννιά πόλεις έχουν προγραμματίσει οι συνταξιούχοι για μεθαύριο Πέμπτη, 17 Απρίλη 1997, στα πλαίσια της πανελλαδικής διαμαρτυρίας που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή... - 1997-04-15 00:00:00.0"/> - Συγκεντρώσεις σε, τουλάχιστον, εννιά πόλεις έχουν προγραμματίσει οι συνταξιούχοι για μεθαύριο Πέμπτη, 17 Απρίλη 1997, στα πλαίσια της πανελλαδικής διαμαρτυρίας που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή... - 1997-04-15 00:00:00.0" /> Μαχητικός αντίλογος των συνταξιούχων | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαχητικός αντίλογος των συνταξιούχων
  • Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε εννιά πόλεις
  • Ομόφωνη απόφαση της ΠΟΣ - ΤΕΒΕ για μη συμμετοχή στον προκατασκευασμένο "κοινωνικό διάλογο"

Συγκεντρώσεις σε, τουλάχιστον, εννιά πόλεις έχουν προγραμματίσει οι συνταξιούχοι για μεθαύριο Πέμπτη, 17 Απρίλη 1997, στα πλαίσια της πανελλαδικής διαμαρτυρίας που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων Ελλάδας, που εκπροσωπεί τους συνταξιούχους των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, δημοσίου και τραπεζών.

Μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί συγκεντρώσεις στις εξής πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Βόλος, Πάτρα, Γιάννενα, Αγρίνιο, Θήβα και Λαμία.Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10 πμ, ενώ την ίδια ώρα θα γίνουν και οι συγκεντρώσεις στις υπόλοιπες πόλεις.

Σε προκήρυξη - κάλεσμα προς τους συνταξιούχους η ΣΕΑ επισημαίνει: "Η κυβέρνηση έχει κάνει καθαρό ότι σχεδιάζει την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση του κράτους πρόνοιας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι γυρίζουμε 100 χρόνια πίσω... Η κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι και να περάσει αυτά τα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα, έκανε σημαία της τον "κοινωνικό διάλογο" - ένα διάλογο παγίδα με σημαδεμένα χαρτιά και αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί". Η ΣΕΑ τονίζει ότι οι συνταξιούχοι δε θα πρέπει να επιτρέψουν αυτή την εξέλιξη.

Πληθαίνουν οι φωνές άρνησης

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις που αρνούνται να πάρουν μέρος στον προκατασκευασμένο "κοινωνικό διάλογο".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ (ΠΟΣΕ - ΤΕΒΕ) αποφάσισε ομόφωνα να μη συμμετάσχει στο διάλογο του εμπαιγμού με τις προειλημμένες αποφάσεις. Ηδη έχουν ανακοινώσει ότι δε θα συμμετάσχουν στο διάλογο οι συνταξιουχικές οργανώσεις του ΙΚΑ, του ΤΣΑ και των ΕΛΤΑ.

Υπάρχουν όμως και οι τοπικές ΣΕΑ που αρνούνται τον ψευδεπίγραφο διάλογο. Η ΣΕΑ του Νομού Καβάλας με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι αρνείται τη συμμετοχή των συνταξιούχων στο διάλογο και καλεί τους συνταξιούχους της περιοχής στη συγκέντρωση, που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ώρα 10.30 πμ.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και να "διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στον "κοινωνικό διάλογο", με τον οποίο μεθοδεύεται ο αφανισμός του εισοδήματος, η αρπαγή της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και η κατάργηση των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα".

Επίσης η Διοίκηση και τα μέλη του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ του Αγίου Δημητρίου Αλίμου και γύρω δήμων μετά από απόφαση της Γενικής συνέλευσης δηλώνει την άρνησή της να μη συμμετάσχει στο διάλογο που προτείνει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ