Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Συσπείρωση κόντρα στην υποβάθμιση

Μήνυμα της αντίστασης στη συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, έστειλαν, χτες, από κοινού μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ζωγράφου, να συγκεντρωθούν και να διαμαρτυρηθούν για τα πολλά όσο και χρονίζοντα προβλήματα της εκπαίδευσης και της παιδείας. Μήνυμα που "ήχησε" στην πλατεία Γαρδένιας ταυτόχρονα με την υπόσχεση συντονισμού των αγώνων και κινητοποιήσεων ενάντια στην εμπορευματοποίηση της γνώσης, ενάντια στην προωθούμενη υποβάθμιση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, ενάντια στον εμπαιγμό από τους αρμόδιους.

"Φτάνει πια ο εμπαιγμός", ήταν η απάντησηστην κυβερνητική τακτική αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας, που "φώναξαν" χτες όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς. Και απαίτησαν αυτό που τους αξίζει: Δημόσια δωρεάν παιδεία, κατάργηση της παραπαιδείας, ίσα δικαιώματα στη γνώση, ουσιαστική λειτουργία των Σχολικών Συμβουλίων, δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων, καθιέρωση της πρωινής βάρδιας, ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης, αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία.

Κι όσο αυτά δε συμβαίνουν η αγανάκτηση - όπως εκφράστηκε χτες από εκπρόσωπο των μαθητών των σχολείων του Δήμου Ζωγράφου - για την κατάντια της σημερινής παιδείας, θα συνεχίζει να υπάρχει. Ταυτόχρονα, όμως, δεν παύει να υπάρχει η ελπίδα και η διάθεση για αγώνες ν' αλλάξουν τα πράγματα στον ευαίσθητο αυτό χώρο.

"Μπροστά στην απειλή της κατάργησης της δημόσιας παιδείας και την εδραίωση της παραπαιδείας, εμείς οι γονείς αντιστεκόμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να αλωθεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα από τις δυνάμεις της αγοράς και της κερδοσκοπίας. Γιατί τότε όχι μόνο θα μορφώνεται μόνος όποιος έχει χρήματα, αλλά θα φτάσουμε στο σημείο να αμφισβητηθεί και η ίδια η υποχρεωτική εκπαίδευση", τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στους συγκεντρωμένους η πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ζωγράφου, Κούλα Μπιντέρη."Ο ρόλος του δημόσιου σχολείου υποβαθμίζεται συνεχώς, καθώς το κράτος Πρόνοιας"αναδομείται". Πρέπει ενάντια σ' αυτή την κατεύθυνση να αναδείξουμε τη λογική της πράξης παρέμβασης και δράσης", σημείωσε χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Τσούλιας, ενώ η δήμαρχος Ζωγράφου Φ. Σακελλαρίδου, είπε ότι πρέπει να υπάρξει κοινό μέτωπο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικών και γονέων για μια καλύτερη παιδεία.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ζωγράφου, ενώ χαιρέτισαν εκπρόσωπος της ΣΤ' ΕΛΜΕ, και του Α Συλλόγου Δασκάλων και νηπιαγωγών, ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων, καθώς και εκπρόσωποι όμορων Ενώσεων. Η συγκέντρωση έκλεισε με μουσική από τους μαθητές του Δήμου Ζωγράφου και την υπόσχεση για μια νέα συνάντηση σύντομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ