Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Θα βρει ενάντια τους φοιτητές

Μια βδομάδα μετά τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, οι ενισχυμένες Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, χωρίς να χάνουν καιρό, ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση στη δημόσια δωρεάν παιδεία, που επιχειρείται με την αντιμεταρρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση, εντείνοντας μάλιστα αυτό το διάστημα τους ρυθμούς υλοποίησης των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων της.

Οπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, αύριο, Τετάρτη, θα μιλήσει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή για να δώσει - όπως είπε χαρακτηριστικά - "ένα προωθημένο πλαίσιο των στόχων της μεταρρύθμισης". Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας έχει επανειλημμένα πει ότι μέχρι το Μάη θα έχει ολοκληρώσει το υπουργείο το διάλογο με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και τα κόμματα, με στόχο το Σεπτέμβρη να αρχίσει σταδιακά να λειτουργεί το νέο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο Χρ. Νικολόπουλος,γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Πάτρας, η οποία θα φιλοξενήσει την έδρα του "Ανοιχτού Πανεπιστημίου", ενός από τα πιο φιλόδοξα σχέδια διάλυσης και κατηγοριοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο ήρθε έντονα στην επικαιρότητα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, μιλώντας στο "Ρ", τόνισε ότι "για τους φοιτητές της Πάτρας, η ίδρυση και λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου με έδρα το Πανεπιστήμιο Πάτρας είναι παλιά σαν είδηση. Αυτό είχε αποφασιστεί από πέρσι "παρέα" με το πακέτο των μέτρων του πρώην υπουργού Παιδείας Γ. Παπανδρέου και είχαν πει ότι θα λειτουργούσε το Σεπτέμβρη του '96.

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Πάτρας, τόνισε, ο Χρ. Νικολόπουλος δεν ξεκόβει το θέμα από το σύνολο των μέτρων που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για την παιδεία. Κατά τη γνώμη μας το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δεν έρχεται να καλύψει καμία συγκεκριμένη ανάγκη έτσι όπως έρχεται να εφαρμοστεί, ενώ διαφωνούμε στην επιβολή διδάκτρων που καταργούν στην ουσία τη δημόσια δωρεάν παιδεία".

Μια βδομάδα μετά τις φοιτητικές εκλογές, που έβγαλαν τις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πάτρας πιο ενισχυμένες, η παράταξη ρίχνεται στη δουλιά. "Υλοποιώντας το βασικό σύνθημα της Πανσπουδαστικής Αντεπίθεσης, τονίζει ο Χρ. Νικολόπουλος, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας προχωρούν στην ενημέρωση, διερεύνηση και εμβάθυνση στα μέτρα που εξήγγειλε ο Γεράσιμος Αρσένης, με στόχο να αναπτυχθεί από τους φοιτητές δράση για να μην περάσει η εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ