Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Κίνδυνοι από τα φουρνέλα για τον οικισμό Νεάπολης

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι του οικισμού Νεάπολης Σπάτων "Καραϊσκάκης", οι οποίοι δέχονται τις πρώτες επιπτώσεις - εκτός από τις οικονομικές και περιβαλλοντικές - της κατασκευής του νέου αεροδρομίου των Σπάτων. Λόγω των χωματουργικών εργασιών που εκτελούνται εκεί με τη χρησιμοποίηση εκρηκτικών, θραύσματα από τις εκρήξεις φτάνουν μέχρι τα σπίτια τους, προκαλώντας ζημιές, αλλά και κινδύνους για την ίδια τους τη ζωή.

Δεκάδες κάτοικοι του οικισμού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή το πρωί κατήγγειλαν ότι, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες στους υπεύθυνους του αεροδρομίου, του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και των Δήμων Σπάτων και Αρτέμιδος, κανένα μέτρο προστασίας δεν έχει παρθεί ενώ συνεχίζονται οι εκρήξεις, οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει ρήγματα σε πολλά σπίτια του οικισμού. Στη συγκέντρωση διατράνωσαν την απόφασή τους να απαντήσουν δυναμικά εάν συνεχιστεί η αδιαφορία των υπευθύνων, προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τις ζωές τους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", Νίκος Στεφανίδης,ο οποίος είπε ότι θα μεταφέρει το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας αλλά και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και κάλεσε τους κατοίκους να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και να μην επαναπαύονται στις όποιες υποσχέσεις που τους δίνουν διάφοροι παράγοντες κατά καιρούς.

Από την Αχτιδική Επιτροπή Ανατολικής Παραλίας Μεσογείων του ΚΚΕ παραβρέθηκε και μίλησε ο Γιάννης Κούτρας,ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των κατοίκων και δήλωσε ότι οι βουλευτές του Κόμματος θα φέρουν το θέμα στη Βουλή. Αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για το αεροδρόμιο των Σπάτων και κάλεσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να είναι σε συνεχή επιφυλακή, "τώρα που τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα από την κατασκευή του νέου αεροδρομίου θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και να γίνονται ορατά και στον πλέον δύσπιστο".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αρτέμιδος και πολλοί σύμβουλοι των Δήμων Σπάτων και Αρτέμιδος, ενώ έλαμψαν διά της απουσίας τους - αν και είχαν προσκληθεί - οι υπεύθυνοι της νομαρχίας και νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και οι βουλευτές της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ