Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΙΟ
Οδηγούν στα δικαστήρια 82 αγρότες!

Στο Αίγιο βάζει μπρος από αύριο η "βιομηχανία" ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων, που έστησε η κυβέρνηση σε ολόκληρη τη χώρα. Συνολικά 82 αγρότες από το Αίγιο, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, σύρονται στα δικαστήρια, τμηματικά, με προφανή στόχο την τρομοκράτησή τους.

Συγκεκριμένα, 22 αγρότες που συμμετείχαν στο μπλόκο Μεγανίτη τον περασμένο Δεκέμβρη δικάζονται αύριο Τετάρτη στις 9 π.μ. με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της καταστροφής εθνικών οδών (παλιάς και νέας) με φωτιά. Μάλιστα, οι δύο από αυτούς αντιμετωπίζουν και τις πρόσθετες κατηγορίες της εξύβρισης και της απειλής.

Σε λίγες μέρες, στις 7 Μάη, άλλοι 40 αγρότες προσάγονται σε δίκη. Οι 20 κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών και φθορά εθνικής οδού για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1995, ενώ οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη. Επίσης, στις 14 Μάη δικάζονται άλλοι 20 αγρότες με τις παραπάνω κατηγορίες για τη συμμετοχή τους στο μπλόκο Μεγανίτη το Δεκέμβρη του 1996. Ο αριθμός των κατηγορούμενων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς μεθοδεύεται να αποδοθούν νέες κατηγορίες και σε άλλους αγρότες.

Με όλα αυτά γίνεται φανερή η προσπάθεια των κατασταλτικών μηχανισμών να τεμαχίσουν τις δίκες, με στόχο τον εκφοβισμό και την πολιτική ομηρία των αγροτών, καθώς με την ίδια κατηγορία στήνονται τρεις ή και περισσότερες δίκες. Χτες οι 22 αγρότες που δικάζονται αύριο είχαν σύσκεψη, όπου παρουσία των δικηγόρων τους αποφάσισαν να ζητήσουν την αναβολή της δίκης και τη συγχώνευση του κατηγορητηρίου σε μία δίκη για το ίδιο περιστατικό. Θεωρούν πως οι προσπάθειες τρομοκρατίας θα πέσουν στο κενό και καλούν όλους τους αγρότες αλλά και όλους τους εργαζόμενους και τους προοδευτικούς πολίτες του Αιγίου να παραβρεθούν αύριο στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια, στην πλατεία Λαύρας, για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αντίθεσή τους στις τρομοκρατικές επιλογές της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ