Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Γλώσσα» της ψυχής

«Στην άκρη ενός φιλιού» βρίσκεται το τραγούδι. Ερμηνευμένο από τη φωνή της Μαργαρίτας Ζορμπαλά, που στο παρελθόν έχει προσφέρει ξεχωριστές ερμηνείες και επιστρέφει στη δισκογραφία με το δίσκο της «Στην άκρη ενός φιλιού».

Η δισκογραφική έκδοση από τη «His Master's Voice», είναι μια συλλογή δεκατεσσάρων τραγουδιών (η τραγουδίστρια τα αφιερώνει στον πατέρα της), με κοινό παρονομαστή τους εξαιρετικούς δημιουργούς, τις μνήμες, το συναίσθημα και κυρίως την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Περιλαμβάνει δυο τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου («Αγριο μέλι», «Θάλασσα»), το «Δρόμοι Παλιοί» του Μίκη Θεοδωράκη, τέσσερα κομμάτια του Αντώνη Μιτζέλου, δύο ορχηστρικά του Αχιλλέα Περσίδη, ενώ ξεχωριστό «χρώμα» προσδίδουν τα ξένα τραγούδια: ένα ρώσικο κι ένα γερμανικό ταγκό του μεσοπολέμου (σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, στην οποία ανήκει και η καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου), το βραζιλιάνικο «Manha de Carnaval», το κουβανέζικο «Veinte Anos» και η «Πρώτη αγάπη» του Ρώσου Μπουλάτ Ακουτζάβα, εξαίρετου συγγραφέα - διανοούμενου και τροβαδούρου.

Για το δίσκο η Μ. Ζορμπαλά λέει: «Τα χρόνια που γνώρισα και αγάπησα "μουσικές του κόσμου", κατάλαβα ότι τη μουσική δεν την ακούς με τ' αυτιά αλλά με την ψυχή». Και προσκαλεί «να γίνουμε συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό ταξίδι της ψυχής, που δε γνωρίζει σύνορα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ