Σάββατο 2 Ιούλη 2022 - Κυριακή 3 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δουλεμπορικές πατέντες

Την ίδια ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι ξέρουν ότι οι μισθοί που δίνουν δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, και κάνουν πως δεν ακούνε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, επιστρατεύουν κάθε είδους «πατέντες» εκμετάλλευσης για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, αλλά και να λύσουν το οξυμένο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Ετσι, κλείνουν το μάτι στην κυβέρνηση «να διευκολύνει την εργασία αλλοδαπών από τρίτες χώρες, με σκοπό την κάλυψη των θέσεων εργασίας σε τομείς όπου δεν υπάρχει εγχώριο ενδιαφέρον», προφανώς με τους ίδιους και, το πιθανότερο, με χειρότερους όρους από τους σημερινούς εργαζομένους, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, με παραδείγματα και σε άλλους κλάδους.

Υπάρχουν όμως και πιο ευρηματικές λύσεις των «think tanks» στα «HR» («δεξαμενές σκέψης» στα Τμήματα Προσωπικού).

Για παράδειγμα, σκέφτηκαν να δώσουν bonus - «τυράκι» για να κάνουν δουλεμπόρους όσους θαρραλέους εργάζονται ήδη στις εταιρείες τους!

Ξεκίνησαν λοιπόν μία καμπάνια με τίτλο «Φέρε τον φίλο σου». Τι περιλαμβάνει το πακέτο αυτής της προσφοράς; Αν φέρεις κάποιον φίλο σου και δουλέψει σε κάποια από αυτές τις εταιρείες, θα πάρεις 500 ευρώ αν είσαι στην Αθήνα και 400 αν είσαι στην περιφέρεια.

Βέβαια υπάρχουν και πολύ «αστερίσκοι». Π.χ., αν ο υποψήφιος βρίσκεται στα μητρώα των εταιρειών (είχε εργαστεί κάποτε ή είχε δώσει βιογραφικό), δεν παίρνεις το πακέτο. Επίσης, επειδή γνωρίζουν τι κάτεργα είναι, δεν σου δίνουν όλο το ποσό εφάπαξ. Λένε: Αν δουλέψει 2 μήνες παίρνεις ένα μέρος, αν καταφέρει να βγάλει τη σεζόν (5 μήνες για Αθήνα, 4 για περιφέρεια) θα πάρεις τα υπόλοιπα.

Ο τίτλος του προγράμματος βέβαια είναι τουλάχιστον ατυχής, αφού μετά απ' αυτήν την εμπειρία ο φίλος που θα φέρει μάλλον δεν θα παραμείνει και πολύ φίλος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ