Σάββατο 2 Ιούλη 2022 - Κυριακή 3 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Κατεπείγουσα συνάντηση στο υπουργείο Υγείας ζητά ο δήμαρχος Πατρέων

Απαιτεί όλες τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για τη λειτουργία του

Κατεπείγουσα συνάντηση με τον υπουργό και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, για την κατάσταση που επικρατεί στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πάτρας, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Στην επιστολή τονίζει την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του Καραμανδάνειου, αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει και τα οποία, «παρά τη μεγάλη κινητοποίηση δεκάδων φορέων της πόλης μας, δεν έχουν επιλυθεί».

«Παραμένει ως άμεσο ζήτημα προς επίλυση η πρόσληψη αναισθησιολόγων, με την εκ νέου προκήρυξη όλων των κενών θέσεων (αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 κενές οργανικές θέσεις)», ζήτημα γνωστό εδώ και πάνω από έναν χρόνο ότι θα πρόκυπτε, αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει επιλυθεί, επισημαίνει ο δήμαρχος Πάτρας.

Κρίσιμο χαρακτηρίζει και το θέμα της χρηματοδότησης για τη δημιουργία Τμήματος Μαγνητικού Τομογράφου, επισημαίνοντας την ανάγκη χρηματοδότησης «της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το έργο, καθώς και να εκδοθεί η αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση ανάθεσης του έργου». «Το θέμα είναι κατεπείγον, καθώς πρέπει να εξασφαλιστεί το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί ο μαγνητικός τομογράφος, αλλιώς κινδυνεύει η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία που θα παρέχει το εν λόγω μηχάνημα».

Τέλος, για τη λειτουργία του συγκεκριμένου Τμήματος απαιτεί την πρόσληψη ακτινοφυσικού και ακτινολόγου, καθώς και «προκήρυξη της πρόσληψης γιατρών για την κάλυψη όλων των αναγκών του νοσοκομείου, που ως γνωστόν καλύπτει όλη τη Δυτική Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ