Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προτροπές με κατάληξη τη φιλανθρωπία

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη για αστικές εταιρίες προστασίας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Με κλείσιμο κινδυνεύουν η Αστική Εταιρία «Επικοινωνία» για πολυανάπηρα παιδιά και η Αστική Εταιρία Προστασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) που λειτουργεί στους χώρους του Γ' Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων, στο Χαϊδάρι, λόγω της υποχρηματοδότησής τους από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Το ζήτημα του μέλλοντος των κέντρων αυτών έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Αλ. Παπαδόπουλο.

«Φτιάξτε "αστικές εταιρίες" και θα υπάρχει και κρατική χρηματοδότηση, ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματα για αντιμετώπιση από το κράτος των προβλημάτων των ΑμΕΑ, ιδιαίτερα στις κατηγορίες του αυτισμού και των πολλαπλών αναπηριών», επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ. Οι φορείς των γονέων και κηδεμόνων, τονίζει, κάτω από την πίεση των προβλημάτων εξαναγκάζονταν να δεχτούν αυτή τη «λύση». Σήμερα τους ίδιους ανθρώπους και φορείς το αρμόδιο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας ισχυρίζεται ότι αδυνατεί να τους χρηματοδοτήσει και τους ωθεί να διαλύσουν τις αστικές εταιρίες που είχαν συγκροτήσει (και με τη συμμετοχή του δημοσίου) και να μετατραπούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις... «Τέτοιες περιπτώσεις είναι η "Επικοινωνία" και η Αστική Εταιρία Προστασίας ΑμΕΑ που κινδυνεύουν με κλείσιμο. Οι δυο εταιρίες αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, οι εργαζόμενοί τους παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από 10 μήνες, ενώ ο αριθμός των παιδιών που εξυπηρετείται είναι ελάχιστος μπροστά στις υπαρκτές ανάγκες», υπογραμμίζει ο Π. Κοσιώνης.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό Υγείας ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε άμεσα να χρηματοδοτηθούν οι δυο εταιρίες προκειμένου να επιτελέσουν το εξαιρετικά σημαντικό έργο τους, να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και να καταβάλλονται κανονικά τόσο οι αμοιβές του προσωπικού, όσο και οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Τέλος, αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ένταξη των δυο εταιριών στο δημόσιο, έτσι ώστε η στήριξη των πολυανάπηρων παιδιών να γίνεται από το κράτος, όπως οφείλει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ