Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ
Ετσι φτιάχνονται οι εργατοπατέρες

Συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-«Αγωνιστικής Συνεργασίας» (πρόσκειται στο ΣΥΝ) καταγγέλλει η «Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση» - ΟΤΕ (ΕΣΚ) για το γεγονός ότι δεν τους φτάνουν οι μισθοί τους από τον ΟΤΕ αλλά αποφάσισαν να αυξήσουν και τις συνδικαλιστικές «αποζημιώσεις» τους σε επίπεδα διευθυντών και υποδιευθυντών του Οργανισμού!

Συγκεκριμένα, η ΕΣΚ καταγγέλλει την ηγεσία του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλληλικού Προσωπικού ΟΤΕ (ΠΣΥΠ), κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες συνδικαλιστές», που αποφάσισαν ομόφωνα «να μετατραπούν σε επαγγελματίες managers των σωματείων με μισθούς στα "επίπεδα της αγοράς"».

Κατά σχετική απόφασή τους, ο πρόεδρος του ΠΣΥΠ θα παίρνει μισθό από το σωματείο όσο το επίδομα ευθύνης διευθυντού του ΟΤΕ (540.000 δρχ.), ο γεν. γραμματέας του υποδιευθυντού (375.000 δρχ.) και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής περίπου 300.000 δρχ., πέραν του μισθού που παίρνουν από τον ΟΤΕ. Τα μέλη του ΔΣ να παίρνουν 50.000 δρχ. για κάθε συνεδρίαση. Επίσης αποφάσισαν πρόσθετες αμοιβές σε όσους παίρνουν μέρος σε περιφερειακές συσκέψεις, συμβούλια, ημερίδες που οργανώνει ο ΟΤΕ κλπ.

Η παράταξη ζητά συγνώμη αν κάνει λάθος μερικές χιλιάδες στα ποσά, «αλλά ως γνωστό η ΕΣΚ δε διαθέτει εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΠΣΥΠ για να είμαστε απόλυτα ακριβείς και η απόφαση είναι "μη ανακοινώσιμη" απ' ό,τι λένε οι πληροφορίες μας».

Η ΕΣΚ θυμίζει ότι πέρσι οι πλειοψηφίες των σωματείων και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ, με πρώτο πάλι τον ΠΣΥΠ, είχαν αυξήσει τις μηνιαίες αμοιβές-αποζημιώσεις τους (έξοδα παράστασης, μετακινήσεις, έξοδα συμμετοχής στο ΔΣ). Π.χ. στην Πανελλήνια Ενωση Τεχνικών ΟΤΕ αυξήθηκαν από 50.000 δρχ. για τα μέλη της ΕΕ σε 150.000 για τους προέδρους και γραμματείς και σε 120.000 για τα λοιπά μέλη. Τότε θέσπισαν και 10χίλιαρο για τα μέλη του ΔΣ συν άλλες 10.000 δρχ. (από 5.000 που ήταν) για κάθε συνεδρίαση του ΔΣ. Στην ΟΜΕ η μηνιαία αποζημίωση του προέδρου και του γραμματέα ορίστηκε τότε στις 200.000 δρχ. και σε 150.000 για τα λοιπά μέλη της ΕΕ.

Η παράταξη υπογραμμίζει ότι τίθεται ζήτημα ηθικής τάξης για όσους πράγματι θέλουν να είναι συνδικαλιστές. «Αν θέλουν να αισθάνονται ή να είναι διευθυντές ας αποχωρήσουν από τα σωματεία και ας πάνε να γίνουν διευθυντικά στελέχη. Τον δρόμο τον έχουν ανοίξει άλλοι πριν και απ' ό,τι φαίνεται με επιτυχία για τον ΟΤΕ», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ