Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΕΛΕΝΑ»
Εκχώρηση εργαζόμενης σε ιδιωτική εταιρία!

Αγνοεί τον Υπαλληλικό Κώδικα ο διοικητής του «Σωτηρία»

Πληθαίνουν τα κρούσματα των παραβάσεων των διοικητών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τα οποία ενώ δείχνουν ότι είναι δευτερεύουσας σημασίας εντούτοις υπακούουν στη συνολική λογική της συγκάλυψης των περικοπών και της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων.

Στο μαιευτήριο «Ελενα» είχε εκχωρηθεί ο καθαρισμός του ιματισμού σε ιδιωτική εταιρία. Διατήρησε, όμως, ένα μέρος πλυντηρίου στο μαιευτήριο μέχρι τα μέσα του περασμένου Φλεβάρη, οπότε και έγινε ολική εκχώρηση.

Με απόφαση της διοικητού Κ. Κουκίου μια εργαζόμενη απ' τα πλυντήρια του «Ελενα» πηγαίνει κάθε μέρα και εργάζεται στην εταιρία «Λέμης ΑΕ» που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του ιματισμού. Το επιχείρημα για την εκχώρηση στην ουσία μιας δημοσίου υπαλλήλου σε έναν ιδιώτη είναι ότι μετράει τα ρούχα. Οπότε, το ερώτημα που εγείρεται είναι: Γιατί, δεν μπορεί να γίνει η καταμέτρηση στο νοσοκομείο αμέσως μετά την παραλαβή και με παρόντα εκπρόσωπο της εταιρίας;

Το θέμα έθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου το Αγωνιστικό Μέτωπο των Εργαζομένων (ΑΕΜ), αλλά δεν έγινε συζήτηση, γιατί δεν υπήρξε απαρτία. Δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε η ΠΑΣΚΕ ούτε η ΔΑΚΕ -έχουν από πέντε έδρες- ενώ η πρόεδρος (ανήκει στην ΠΑΣΚΕ) αντιπαρήλθε το θέμα με το επιχείρημα της καταμέτρησης.

Το ΑΕΜ, με ανακοίνωσή του, κατήγγειλε την απόφαση της διοίκησης, καθώς και τη στάση των ηγεσιών της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ για τη «συνειδητή αδιαφορία σε τέτοια γεγονότα».

«Σήμερα είναι η συνάδελφος από τα πλυντήρια, αύριο οι συνάδελφοι από τις τεχνικές υπηρεσίες, από τη διοικητική υπηρεσία κλπ., να εργάζονται σε ιδιώτες», υπογραμμίζει το ΑΕΜ και τους καλεί τους συσπειρωθούν στις γραμμές του, τονίζοντας: «Μόνο ο αγώνας και η ενότητα των εργαζομένων γύρω από τις ταξικές δυνάμεις θα καταργήσει τα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης για την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων».

«Δείγματα γραφής» στο «Σωτηρία»

Στα παλιά του τα παπούτσια έγραψε τον Υπαλληλικό Κώδικα ο Διοικητής του «Σωτηρία» Αν. Κρεμμύδας, καθώς σε εγκύκλιό του για τη χορήγηση βραχυχρόνιων αναρρωτικών αδειών αναφέρει ότι «υπεύθυνες δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές».

Σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα, ο εργαζόμενος μπορεί με μια υπεύθυνη δήλωση να δικαιολογήσει ασθένεια μέχρι δυο μέρες. Στη διάρκεια ενός έτους ο εργαζόμενος μπορεί να δικαιολογήσει συνολικά τέσσερις μέρες με αυτόν τον τρόπο.

Επίσης, αναφέρει ότι δέκα μέρες αναρρωτικής άδειας θα δίνονται απ' τον Διευθυντή Τμήματος ή τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του «Σωτηρία» ή από άλλο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες ρυθμίσεις επιχειρήθηκαν και απ' το μάνατζερ στον «Ευαγγελισμό», αλλά αποσύρθηκαν μετά από σθεναρή αντίδραση του Σωματείου.

Ακόμα, ο Διοικητής του «Σωτηρία», με έγγραφό του, ζητά «δείγματα γραφής και υπογραφής του προσωπικού του νοσοκομείου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινούν μεθαύριο Παρασκευή οι εκλογές για νέα διοίκηση (2012-10-31 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην «αξιολόγηση» από ιδιωτική εταιρεία (2012-02-04 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην «αξιολόγηση» από ιδιωτική εταιρεία (2012-02-04 00:00:00.0)
Καθυστερημένοι έλεγχοι στο «Ελενα» (2009-07-30 00:00:00.0)
Αιμορραγούν οι τσέπες των ασθενών... (2004-05-25 00:00:00.0)
Πρόκληση και κυνισμός (1999-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ