Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πιέζει την κυβέρνηση να προχωρήσει!

Πίεση στην κυβέρνηση να προχωρήσει πιο αποφασιστικά και ταχύτερα στην υλοποίηση των - κοινών - νεοφιλελεύθερων επιλογών στο Ασφαλιστικό, ασκεί η ηγεσία της ΝΔ. Προκειμένου να μεγαλώσει την πίεση αυτή, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δε θέλει και «δεν έχει τα κότσια» να λύσει το Ασφαλιστικό, γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος, ενόψει των δημοτικών εκλογών και γι' αυτό την «προκαλεί» να καταθέσει «συγκεκριμένες» προτάσεις. Από την άλλη, βέβαια, η ηγεσία της ΝΔ δεν κρύβει ότι δε θα επιθυμούσε να «κληρονομήσει» αυτό το «καυτό» θέμα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γ. Σουφλιά, ο οποίος είπε ότι «η κυβέρνηση αφού το έβαλε στο πόδια πριν ένα χρόνο και παρόλο που είχε τις ολοκληρωμένες και γενναίες προτάσεις της ΝΔ, οδηγήθηκε σε μία παρατεταμένη εγκυμοσύνη, όχι για να δώσει λύση στο πρόβλημα, αλλά, από ό,τι φαίνεται, για να κουκουλώσει τα πράγματα ενόψει των δημοτικών εκλογών».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος, αφού χαρακτήρισε «γενικό και ασαφές» το πλαίσιο που παρουσίασε χθες ο Δ. Ρέππας, τον κατηγόρησε ότι δεν μπόρεσε να δώσει «καμία συγκεκριμένη θέση - απάντηση, ούτε ακόμη και στο βασικότατο θέμα της τριμερούς χρηματοδότησης». «Μέσα από το κείμενο με τους 10 ασαφείς άξονες, όχι μόνο δεν προκύπτουν θέσεις και προτάσεις, αλλά το μόνο που αναδύεται είναι ένας απελπισμένος τακτικισμός, ο οποίος μπορεί να επιμηκύνει την περίοδο "χάριτος", σίγουρα, όμως, δεν οδηγεί σε ουσιαστικό και υπεύθυνο διάλογο», επισημαίνει. Παρ' όλα αυτά, δε διστάζει να καλέσει την κυβέρνηση «να παρουσιάσει, άμεσα, πλήρεις προτάσεις και να δεσμευτεί πότε θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή»(!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ