Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δικάζουν 20 της «ΒΙΟΜΑΓΝ»

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών οδηγούνται ξανά (μετά από δύο αναβολές) είκοσι πρώην εργαζόμενοι της μεταλλευτικής επιχείρησης «ΒΙΟΜΑΓΝ» (πρώην Σκαλιστήρη) κατηγορούμενοι για «παρακώλυση συγκοινωνιών» και άλλα αδικήματα.

Για τι καλούνται να λογοδοτήσουν; Επειδή πριν δύο χρόνια, το Φλεβάρη του 2000, επέλεξαν το δρόμο του αγώνα, στα διόδια Σχηματαρίου, αντιδρώντας στην ξαφνική «πτώχευση» που κήρυξε ο εκλεκτός της κυβέρνησης, βιομήχανος Κ. Βαρβούτης, που με τυμπανοκρουσίες τού είχε «χαρίσει» το συγκρότημα η κυβέρνηση, διεκδικώντας εκατοντάδες εκατομμύρια δεδουλευμένων (που ακόμα δεν τους έχουν καταβληθεί) και το σημαντικότερο για να διατηρήσουν τη δουλιά τους και να θρέψουν τα στόματα 300 οικογενειών, των οικογενειών τους.

Γι' αυτή τους τη στάση, η κυβέρνηση, όπως τότε χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ και ΜΕΑ για να σπάσει τον αγώνα τους (πέρα από τις άλλες μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησε) σήμερα τους στέλνει κατηγορούμενους, ενώ την ίδια ώρα μεθοδεύει, μέσω της πτώχευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, την οριστική διάλυση του συγκροτήματος λευκολίθου «πρώην Σκαλιστήρη», βγάζοντας σε εκποίηση όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ