Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Ως κυβερνητικοί, στηρίζουν... κυβέρνηση

Αμετακίνητη στις ράγες του «κοινωνικού διαλόγου» για το Ασφαλιστικό κινείται η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, η οποία ξεκαθάρισε χτες, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Δ. Ρέππα, ότι χρειάζεται μια ακόμη συνάντηση για την αποσαφήνιση ορισμένων σημείων, καθώς η τοποθέτηση της κυβέρνησης ήταν γενική «και στο "διά ταύτα" δεν έδωσε στοιχεία για μια τελική αξιολόγηση της πρότασής της», όπως είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σ. Παπασπύρος.

Με τη φράση αυτή προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να κρύψει τη συνειδητή και θερμή υποστήριξη της πλειοψηφίας στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, παρά τις όποιες γενικότητες, εκφράστηκε και χτες. Εξάλλου, οι συνδικαλιστές είναι αρκετά έμπειροι και γνώστες των θεμάτων και των τακτικισμών, για να μην παρασύρονται από τους κυβερνητικούς ελιγμούς. Ξέρουν πολύ καλά τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση και στη βάση αυτής της γνώσης τη στηρίζουν. Γι' αυτό και είναι ακόμη μεγαλύτερες οι ευθύνες τους και γι' αυτό αρνήθηκαν την πρόταση της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης» στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για μη συμμετοχή στον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης.

Από τη χτεσινή συζήτηση των δυο πλευρών, το μόνο συγκεκριμένο που προέκυψε είναι ότι η κυβέρνηση δε θέτει θέμα δημιουργίας Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων. «Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε απορριπτικά, πρέπει να υπάρξουν αποσαφηνίσεις», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ παρόλο που στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το καθεστώς συνταξιοδότησης των γυναικών, τα όρια ηλικίας, τις αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στους αντιασφαλιστικούς νόμους, δε θέλησε να κρίνει τις κυβερνητικές προτάσεις.

Μετά από μια τυπική αναφορά στο ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι περισσότερο σαφής, ο Σ. Παπασπύρου τόνισε ότι δεν κάνει «δίκη προθέσεων» και ότι το κείμενο το οποίο παρέλαβε η ΑΔΕΔΥ δεν είχε μέσα δυο σημαντικά ζητήματα των προτάσεων «Γιαννίτση»: Το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας και αυτό της μείωσης των συντάξεων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ