Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Τσιμεντοποίηση ή πάρκο πρασίνου;

Το θέμα της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού και της αμερικάνικης βάσης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες επαναφέρει ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Πολιτισμού Ελ. Παπαζώη. Στις 7 Γενάρη 2000 το ΚΚΕ είχε καταθέσει Ερώτηση με το ίδιο περιεχόμενο προς τους ίδιους υπουργούς, όμως οι απαντήσεις τους που δόθηκαν γραπτώς στις 25 του Γενάρη παρέπεμπαν από τον «Αννα στον Καϊάφα». Το μεν ΥΠΕΧΩΔΕ απάντησε ότι είναι αναρμόδιο, το δε υπουργείο Πολιτισμού παρέπεμψε στο... ΥΠΕΧΩΔΕ. Ομως τώρα με την Επίκαιρη Ερώτηση οι υπουργοί είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν στη διάρκεια σχετικής συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή.

«Η αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού και της πρώην αμερικάνικης βάσης ενόψει και της Ολυμπιάδας του 2004, είναι ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και της Αθήνας γενικότερα, μιας και αποτελεί έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αθήνας», επισημαίνει ο Μπ. Αγγουράκης και αναφέρεται στην προηγούμενη Ερώτηση που έμεινε αναπάντητη. «Τα καίρια ερωτήματα παραμένουν», συνεχίζει. «Με δεδομένη την έντονη ανησυχία των κατοίκων, των μαζικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης, αν θα αξιοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος πρασίνου, ως πάρκο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αθήνας ή θα παραδοθεί στην τσιμεντοποίηση και την κερδοσκοπία».

Ετσι, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς:

  • Τι έκταση θα καταλαμβάνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα συνοδευτικά αυτών έργα που πρόκειται να γίνουν στα αεροδρόμια του Ελληνικού και της πρώην αμερικάνικης βάσης, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης (σοφτμπολ, μπέιζμπολ, χόκεϊ, αντιπτέριση και τοξοβολία).
  • Υπάρχει περίπτωση να κατασκευαστούν τα παραπάνω έργα με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης και να παραχωρηθεί η εκμετάλλευσή τους μετά την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων σε ιδιώτες;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ