Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΑΚ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Αντίσταση στα ανθυγιεινά σχέδια

Λήγουν σήμερα οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου της ΠΟΕΔΗΝ

Με τοποθετήσεις εκπροσώπων των παρατάξεων και συνέδρων, χαιρετισμούς ξένων αντιπροσωπειών και την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, συνεχίστηκαν χτες οι εργασίες του 9ου συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το οποίο λήγει σήμερα με τις ψηφοφορίες για το πρόγραμμα δράσης και τα ψηφίσματα καθώς και την εκλογή του Γενικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την ΠΟΕΔΗΝ και για αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ.

Κινούμενοι στα πλαίσια των κυβερνητικών επιλογών οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και της «Πρωτοβουλίας», στις τοποθετήσεις τους συμφώνησαν με την πορεία προς την ΟΝΕ, τις γενικότερες επιλογές της ΕΕ, οι οποίες και υπαγορεύουν το γκρέμισμα των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και απαιτούν την εμπορευματοποίηση του χώρου της υγείας και την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο. Αναφέρθηκαν στα υπαρκτά προβλήματα του χώρου της υγείας χρησιμοποιώντας τα, ώστε να δοθεί η εντύπωση της αναγκαιότητας λήψης μέτρων που όμως και αυτά κινούνται στη λογική της περαιτέρω απορύθμισης των δημόσιων νοσοκομείων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΚ Υγειονομικώνανέδειξαν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα αυτών των μέτρων, επισημαίνοντας ότι η πρόθεση λύσεων για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας συνδέεται με την πάλη για την ανατροπή των σημερινών πολιτικών επιλογών.

«Λύσεις που να εξυπηρετούν και το κεφάλαιο και τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν», τόνισε η μέχρι τώρα αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Λ. Μεθωνιού, ενώ ανέδειξε την ευθύνη των άλλων παρατάξεων, που όλο το προηγούμενο διάστημα απαντούν στην ανάγκη για αγώνες με τη συναίνεση στις κυβερνητικές επιλογές. Τέλος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρύτερου μετώπου εργαζομένων και ισχυροποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος, σαν τη μόνη επιλογή για να υπάρξει αντίσταση σε αυτή την προοπτική και της δημιουργίας προϋποθέσεων ώστε το υγειονομικό κίνημα, και ο λαός, να επιβάλλουν λύσεις προς το συμφέρον τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ