Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να αφυπνιστούν όλοι οι εργαζόμενοι

Μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Εχουμε και αρκετή γνώση και πλήρη συνείδηση της σημερινής κατάστασης του τομέα της Υγείας και της κατάστασης των νοσοκομείων της χώρας μας και της περιοχής Αθήνας - Πειραιά. Γνωρίζουμε και πού πάει η κατάσταση. Με αυτή την έννοια θα πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για την αφύπνιση των εργαζομένων, που είναι και ασφαλισμένοι, την αφύπνιση όλων, διότι τα νοσοκομεία, με βάση και αυτά που είπε ο κ. Σκανδαλίδης, θα μετατραπούν σε φτωχά αδύναμα παραρτήματα του ισχυρού ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα, που επιδίδεται για λόγους κερδοσκοπίας και μόνο, στον τομέα της Υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και ιδιαίτερα στον τομέα της αποκατάστασης».

«Το "λίφτινκ", συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα, που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες σε αρκετά νοσοκομεία της περιοχής του πολεοδομικού συγκροτήματος, αφορά την εξωτερική όψη και μόνο και έχει στόχο να αποκρυφτούν οι πραγματικές διαδικασίες που παρασκηνιακά συντελούνται με τη διανομή της πίτας στον τομέα της Υγείας υπέρ των επιχειρηματιών κερδοσκόπων. Το δημόσιο σύστημα υγείας που έχουμε θα δεχτεί το πιο αποφασιστικό πλήγμα από τα αποτελέσματα και τις συνέπειες της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και της ανεργίας. Ετσι χάνονται πραγματικοί πόροι προς το δημόσιο σύστημα, και δικαιώματα. Και μιλάμε για "αστροπελέκια", σε συνδυασμό με τις γενικότερες κατευθύνσεις που υπάρχουν, για την απόλυτη θα έλεγα συρρίκνωση - ελαχιστοποίηση και στο μέλλον και κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης. Θα έρθει πολύ χρήμα στον τομέα της Υγείας, αλλά αυτό θα βγει από τις τσέπες των εργαζομένων και από τη διασπάθιση ποσών που δε θα πηγαίνουν για την Υγεία, αλλά αποκλειστικά για την κερδοσκοπία και για την εξαγορά συνειδήσεων. Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που ήδη έχει αρχίσει να περνάει και στα νοσοκομεία και σε τομείς δευτερεύοντες, θα έχει σαν στόχο και τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, αυτούς που θα στηρίζουν το σύστημα».

Και η Αλ. Παπαρήγα κατέληξε: «Θεωρούμε προκλητικό να μιλάει η κυβέρνηση, πολλές φορές και άλλοι παράγοντες, για το επίπεδο συνείδησης των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, όταν είναι γνωστό ότι "νηστικό αρκούδι δε χορεύει". Οταν η ανασφάλεια φουντώνει και ταυτόχρονα υπάρχουν τα σοβαρά φαινόμενα διαφθοράς από τα πάνω, είναι φανερό ότι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αντικειμενικά δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στο επάγγελμα αυτό που απαιτεί όχι μόνο καλές συνθήκες δουλιάς, αλλά και καλές συνθήκες προσωπικής ζωής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ