Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Δυναμικό «όχι» στον εκβιασμό

Εξω από τη Βουλή παρέμεναν μέχρι αργά χθες το βράδυ, συμβασιούχοι του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαδηλώνοντας - παρουσία των ΜΑΤ - κατά της διαιώνισης του εκβιασμού τους από την κυβέρνηση. Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (έξω από το δημαρχείο Αθήνας), με στόχο να φτάσουν στο υπουργείο Προεδρίας. Ομως, φτάνοντας στη Βουλή, συνάντησαν παραταγμένες τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που τους εμπόδιζαν να προχωρήσουν.

Το γεγονός κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, ο οποίος κατέφτασε στο χώρο της συγκέντρωσης για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους και στο δικαίωμά τους στις κινητοποιήσεις και πορείες.

Εξω από το χώρο της Βουλής, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Υπαλλήλων και Επιτροπών Εκτάκτων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης - που διοργάνωσαν και την όλη συγκέντρωση - παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου επανέλαβαν το αίτημά τους να μονιμοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ανεξάρτητα από το χρόνο προϋπηρεσίας τους. Ταυτόχρονα, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, ζήτησαν συνάντηση με την αρμόδια υπουργό Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, η οποία - όπως δήλωναν από το υπουργείο - δεν ήξεραν πού βρίσκεται!

Οι συμβασιούχοι δήλωναν ότι θα παραμείνουν συγκεντρωμένοι όλη τη νύχτα, ενώ όπως ανακοίνωσαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, από Δευτέρα ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις και πορείες προς το υπουργείο Προεδρίας. Αύριο Παρασκευή η Συντονιστική Επιτροπή πραγματοποιεί γενική συνέλευση με τη συμμετοχή και άλλων φορέων του Δημοσίου.

  • Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη διαιώνιση της πολιτικής ομηρίας των συμβασιούχων του Δημοσίου από τα δύο μεγάλα κόμματα, καλεί αύριο Παρασκευή, στις δώδεκα το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Προεδρίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Με κεντρικό σύνθημα «απαντήστε με κινητοποιήσεις για να μην περάσει η "ανήθικη" πολιτική πράξη με την οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν το δικαίωμα του Ελληνα πολίτη στην εργασία», τα μέλη του Συλλόγου καλούν όλα τα σωματεία υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου και τους έκτακτους συμβασιούχους των ΑΕΙ της χώρας να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση. Η προσυγκέντρωση θα γίνει έξω από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Ακαδημίας 6), στις 11.30 το πρωί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ